Η επιστολή του Παναίτιου του Σολύγειου | Μέρος ΙΙ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η επιστολή του Παναίτιου του Σολύγειου | Μέρος ΙΙ



ΜΕΡΟΣ ΙΙ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πότε κλείδωσε η υποψηφιότητα του Αισχίνη.

Στο συνέδριο των «Αριστοκρατικών»  ο Πρόεδρος τους,  δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά από το βήμα, ότι οι «Αριστοκρατικοί»  δεν δίνουν στήριξη σε κανέναν υποψήφιο για τοπικό άρχοντα  στις  Πόλεις  όπου υπάρχουν παραπάνω από ένας υποψήφιοι που προέρχονται από τους κόλπους τους , πλην της Μεγάλης Πόλης - Κράτους των Αθηνών και της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.

Ο όρος δηλαδή που έθετε ο Αισχίνης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα ως τοπικός άρχων, έπαψε να υφίσταται μετά την δήλωση του Προέδρου των «Αριστοκρατικών».

Μετά από μια εβδομαδιαία νεκρική του τάφου σιωπή, ο Αισχίνης επαναφέρει την υποψηφιότητά του  στο προσκήνιο.

Τι μεσολάβησε την εβδομάδα αυτή και κλείδωσε η υποψηφιότητα του?

Μήπως μια φημολογούμενη συνάντηση στην οικία γνωστού οικονομικού παράγοντα της Εφυρούπολης με συνδαιτυμόνες τον «ίδιο», τον Φιλόδημο και τον Αισχίνη?

Μήπως με την συνάντηση αυτή απαντάται και το αρχικό ερώτημα για τον καλλιτέχνη που εξυφαίνει και μεθοδεύει τη υποψηφιότητα του Αισχίνη?

Μήπως συγκεκριμένα συμφέροντα δεν επιθυμούν  για τοπικό άρχοντα της Πόλης  τον Αριστόβουλο και προσπαθούν να του κόψουν τον δρόμο με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο?

Μήπως η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Αισχίνη έγινε μία εβδομάδα μετά την επίσης φημολογούμενη συνάντηση του «ίδιου» οικονομικού παράγοντα της πόλης, του Αισχίνη  και του Δίφιλου ?

Μήπως πριν τη συνάντηση αυτήν είχε γίνει μία ακόμη συνάντηση φημολογούμενη πάντα, μεταξύ του ίδιου τραπεζάρχη, του Φιλόδημου και του Δίφιλου ?

Βλέπουμε λοιπόν πως έρχεται και δένει το γλυκό, ως επιδόρπιο στα τόσα τραπέζια, σε όλα τα επίπεδα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η λέξη «ίδιος» σημαίνει ίδια συμφέροντα και όχι κατ’ ανάγκη ίδια πρόσωπα. Άλλωστε όπως είπαμε και στην αρχή ο Μέγας Μάγος της Πόλης είναι αυτός που κινεί όλα τα νήματα.

Σημ.:  Ο Δίφιλος είναι υποψήφιος  για την θέση του Ύπατου αρμοστή της Περιφερειακής Αμφικτιονίας  της Νήσου του Πέλοπος και προέρχεται από τους «δημοκρατικούς» και  με μεταγραφή ως «δημόσιος» βρίσκεται  στους υποτιθέμενους  «αριστερούς». 

Άσχετο.  Ο Ύπατος Αρμοστής της Περιφερειακής Αμφικτιονίας  της Νήσου του Πέλοπος ο Αρμόδιος  και οι συν αυτώ,  τι άποψη έχουν για όλα αυτά?

Στην υπόθεση αυτή εξυπηρετούνται είτε ηθελημένα είτε από τύχη και άλλοι που βάζουν το χεράκι τους.

Ένας από αυτούς είναι  ο Πρόεδρος της κάστας των «Επαγγελματιών» της Εφυρούπολης ο Πόθος.
Γνωστή σε όλους η σχέση του Πόθου με τον Φιλόδημο. Γνωστή και σε πολλούς η σχέση του με τον Έρμαιο τον Γραμματέα των «Αριστοκρατικών».

Φήμες άλλωστε πριν λίγο καιρό έλεγαν, ότι ο Φιλόδημος  θα του δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Θα μου πει βέβαια  κάποιος , γιατί ρε μεγάλε αφού στηρίζει τον Φιλόδημο τράβηξε τον κουμπάρο του από τον συνδυασμό του, και τον έβαλε στον Υποψήφιο των «Αριστοκρατικών» για την θέση του Ύπατου αρμοστή της Περιφερειακής Αμφικτιονίας  της Νήσου του Πέλοπος?

Γιατί μεγάλε η στήριξη στον Φιλόδημο είναι μεγαλύτερη,  όταν βοηθά μέσω του κολλητού του, Γραμματέα των «Αριστοκρατικών», στην δημιουργία ενός συνδυασμού (βλέπε Αισχίνη) στο μαλακό υπογάστριο του Αριστόβουλου, παρά να δώσει έναν υποψήφιο στον συνδυασμό του.

Άλλωστε ένα τέτοιο γεγονός θα πρόδιδε τα θέλω του, (ο Αριστόβουλος ως Τοπικός Άρχων του φράζει τον δρόμο) και θα τσαλάκωνε το προφίλ που πάει να δημιουργήσει.

Ένας άλλος είναι ο Τηλεφάνης, ο οποίος προσπαθεί να εξελιχθεί σε πολιτικό παράγοντα της πόλης.

Ομαδοποίησε τους πικραμένους της κάστας των «Επαγγελματιών» από την ήττα τους στις τελευταίες εκλογές της κάστας,  φτιάχνοντας τον αρχικό του πυρήνα.

Στην συνέχεια πιέζοντας και προσφέροντας υποψηφίους μέσα από αυτή την δεξαμενή, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κάθοδο του Αισχίνη ως τοπικού άρχοντος.

Σε όλο αυτό το σκηνικό ήταν και είναι συνεπικουρούμενος από γνωστό οικονομικό και πολιτικό παράγοντα της Πόλης (δεν ξέρω αν έχουν συγγενική ή άλλου είδους σχέση), που ανήκει και αυτός στα «ίδια» συμφέροντα και λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Μεγάλου Μάγου της Πόλης του Δεινοκράτη..

Παρεμπιπτόντως και οι δύο στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει Φιλόδημο.

Στόχος τώρα και των δύο, δεν είναι να εκλεγεί ο Αισχίνης. Στόχος είναι να μην εκλεγεί ο Αριστόβουλος, γιατί και σε αυτόν φράζει τον δρόμο.

Αποτελεί δε, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στους δρόμους της Εφυρούπολης  έναν από τους βασικούς οικονομικούς στυλοβάτες του Αισχίνη.

Προσωπικός του στόχος να εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό Αισχίνη με μεγάλο αριθμό ψήφων.

Θέλει να διευρύνει τον πυρήνα των «Επαγγελματιών», να έχει ομάδα και έτοιμο ένα μεγάλο κομμάτι του συνδυασμού για να διεκδικήσει στο μέλλον την θέση του τοπικού άρχοντα.

Αν δεν του κάτσει, δύσκολα τα πράγματα. Τον βλέπω να απαγκιάζει στο στην κάστα των «Επαγγελματιών».

Προφανώς λοιπόν κάποια στιγμή θα έρθει σε αντιπαράθεση με τον Πόθο νυν Πρόεδρο της κάστας των «Επαγγελματιών».

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η κάθοδος Αισχίνη είναι αποτέλεσμα και αποτελεί συνονθύλευμα προσωπικών συμφερόντων, οικονομικών συμφερόντων, προσωπικών στρατηγικών και προσωπικών εμπαθειών που έχουν μια κοινή συνισταμένη.

Να μην βγει Δήμαρχος ο Αριστόβουλος. 

Αυτό είναι που τους ενώνει όλους.

Όχι ο Αισχίνης σαν πρόσωπο.

Τους ενώνει ο Αισχίνης ως μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δεν τους ενώνει ένα κοινό όραμα και ένα κοινό σχέδιο για την κακομοίρα την Εφυρούπολη.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην παρουσίαση του Αισχίνη ως υποψηφίου, που σε ότι αφορά την Πόλη και τα προβλήματά της καθώς και σε λύσεις που προτείνονται δεν ακούστηκε τίποτα.

Δεν προσπαθούν και δεν θέλουν να κάνουν καλύτερη την ζωή των κατοίκων της Εφυρούπολης.

Προσπαθούν και θέλουν να κάνουν την δική τους ζωή καλύτερη.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα, κάπου έπρεπε να ακουμπήσει. Κάπου έπρεπε να βρει μια βάση για ξεκάρφωμα.

Μία βάση που θα λειτουργούσε ως περίβλημα και ομπρέλα που θα κάλυπτε έστω και επιφανειακά όλους τους ευσεβείς πόθους  που προαναφέραμε.

Μία βάση που θεωρητικά θα πλήγωνε τον βασικό τους αντίπαλο (βλέπε Αριστόβουλος).

Και αυτή η βάση, δεν είναι άλλη από την βάση των οπαδών των «Αριστοκρατικών». 

Αυτός είναι και ο λόγος, που είχε θέσει αρχικά ως όρο την στήριξη,  προκειμένου να κατέβει ο Αισχίνης.

Αυτός είναι και ο λόγος που κινήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί που διατηρούσε ο καθένας τους ξεχωριστά, ώστε να δώσουν στήριξη οι «Αριστοκρατικοί» στις εκλογές της Εφυρούπολης.

Τους χάλασε την σούπα όμως, ο σωστά σκεπτόμενος Πρόεδρος των «Αριστοκρατικών».

Έτσι περάσαμε στην εναλλακτική φάση του σχεδίου.





Παναίτιος ο Σολύγειος 





Diogenis-press
 
: Η επιστολή θα δημοσιευτεί σε 4 μέρη και αυτούσια, χωρίς καμία παρέμβαση. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν αποτελεί και άποψη του Diogenis-press κατ' ανάγκη. Είναι δεκτή κάθε αντίθετη άποψη και γνώμη για φιλοξενία στην ιστοσελίδα μας. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που αναφέρονται στην επιστολή θεωρούμε ότι αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad