O Κώστας Σχοινοχωρίτης υποψήφιος με το συνδυασμό του Αννίβα Παπακυριάκου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

O Κώστας Σχοινοχωρίτης υποψήφιος με το συνδυασμό του Αννίβα Παπακυριάκου


Με ανακοίνωσή του ο γνωστός  συγγραφέας κ. Κων/νος Σχοινοχωρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του  Αννίβα Παπακυριάκου.


Η ανακοίνωση:

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

                  Tα τελευταία χρόνια παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τα όσα αφορούν τον δήμο Βέλου – Βόχας. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά της Βόχας καταγράφεται για πρώτη φορά κατά τη χρονική περίοδο 2008 – 2012 όπου διετέλεσα πρώτος αιρετός Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Βόχας (Το.Συ.Ν). Από το έτος 2012 μέχρι και σήμερα είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις, όπως το οριστικό κλείσιμο του Χ.Α.Δ.Α Ζευγολατιού και την αποκατάσταση αυτού, τη φύλαξη του Ζευγολατιού από Εταιρεία Ιδιωτικής φύλαξης κ.α., που στοχεύουν αποκλειστικά στην επίλυση προβλημάτων και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

            Με τον «Καλλικράτη» ο Δήμος μας δοκιμάστηκε σκληρά μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Από τη μια πλευρά η διεθνής οικονομική συγκυρία (μνημόνια) με τις περικοπές και τις υποχρηματοδοτήσεις που έφερε στους Ο.Τ.Α, από την άλλη τα κληρονομηθέντα χρέη των πρώην Καποδοστριακών δήμων Βέλου και Βόχας, δημιούργησαν συνθήκες ασφυξίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μην αφήνοντας περιθώρια για άλματα και έργα. Παρά ταύτα, ο Δήμος μας ισορρόπησε, νοικοκυρεύτηκε οικονομικά και πλέον είναι ένας δήμος «πράσινος» έτοιμος να ενταχθεί σε νέα προγράμματα, να υλοποιήσει νέα αναγκαία έργα, να λάβει νέες χρηματοδοτήσεις.

Πιστεύω ότι η τοπική μας κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από ένα ρεαλιστικό σχέδιο που να βασίζεται στον πλούτο των ιδεών και τη σύνθεση αυτών, με κοινό όραμα, σαφείς στόχους, καθαρή ματιά, τόλμη και διαφάνεια. Ο τόπος μας σήμερα έχει ανάγκη από ΣΥΝΟΛΑ σκεπτόμενων, δημιουργικών, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών με ειλικρίνεια, εντιμότητα και ικανότητες. Σκέφτηκα και έκρινα πώς ένα τέτοιο σύνολο εντός του οποίου θα μπορούσα να συνυπάρξω και να προσφέρω είναι αυτό που περιβάλει τον Αννίβα Παπακυριάκο.

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους δημότες του δήμου Βέλου – Βόχας και κυρίως με διάθεση προσφοράς, έχω την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημοτικού συμβούλου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου.

Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα διστάσω ποτέ να απαιτώ και να διεκδικώ για ένα καλύτερο παρόν, για ένα καλύτερο αύριο. Κανείς δεν είναι αλάθητος. Πάντοτε θα υπάρχουν «κακώς κείμενα». Για αυτά όμως τα «κακώς κείμενα» πρόθεσή μου είναι να ελαχιστοποιηθούν και να εκκλείψουν.

Θα υπηρετήσω με συνέπεια τον θεσμό της αυτοδιοίκησης χωρίς παρεκκλίσεις και καιροσκοπισμούς, έχοντας ως βάση τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύω ως νέος, ως επιστήμονας, ως ενεργός πολίτης για μια νέα αναπτυξιακή πορεία στον δήμο μας με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Κωνσταντίνος Σ. Σχοινοχωρίτης

Ιστορικός – συγγραφέας, Αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος – Μουσειολόγος,

υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Βέλου – Βόχας»



ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad