Αν κανείς συνομιλήσει για λίγο με τους κατοίκους της περιοχής Κανταρέ της Κορίνθου θα αισθανθεί πως η περιοχή αυτή δεν υπάγεται στο Δήμο Κορινθίων και πως ουσιαστικά τα όρια του περαιώνονται στην ταμπέλα που γράφει «Κόρινθος».
Απογοήτευση και οργή είναι τα δυο συναισθήματα που διακατέχουν τους μόνιμους κατοίκους αφού όπως μαρτυρούν «είμαστε εγκαταλελειμμένοι και αφημένοι στην τύχη μας. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα και αυτό είναι που μας εξοργίζει περισσότερο!»
Μιλούν για την καθαριότητα η οποία ΔΕΝ είναι αυτονόητη! «Πρέπει να τηλεφωνήσουμε, να τσακωθούμε, να πάμε ακόμα και στο Δημαρχείο προκειμένου να έχουμε αποκομιδή» λένε χαρακτηριστικά δηλώνοντας πως αισθάνονται όχι απλά κάτοικοι β κατηγορίας αλλά τελευταίας.
Αναφέρουν το ζήτημα της επικινδυνότητας του δικτύου! Ουδείς τηρεί το όριο ταχύτητας, ο φωτεινός σηματοδότης διέλευσης των πεζών δεν λειτουργεί, η βλάστηση δεν έχει κλαδευτεί με αποτέλεσμα η είσοδος από την περιοχή στο κεντρικό δίκτυο να είναι επικίνδυνη, και όλα αυτά σ ένα δίκτυο ιδιαιτέρως επιβαρυμένου αφού μιλάμε για την Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών. Η δε αυξημένη κατοίκηση τους καλοκαιρινούς μήνες στο εν λόγω σημείο αυξάνει και την επικινδυνότητα.
Θέτουν θέμα πλημμυρικών φαινομένων αφού σε κάθε βροχή οι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια κάτω από ένα δίκτυο απορροής και αποχέτευσης το οποίο δεν λειτουργεί!
Σημειώνουν την εξωφρενική απουσία κοινόχρηστης πλατείας και παιδικής χαράς όπου θα μπορούν οι ίδιοι αλλά και τα μικρά παιδιά να ψυχαγωγούνται
Επαναφέρουν το κομμάτι της αδειοδότησης των καταστημάτων τα οποία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπουν το κομμάτι του Κανταρέ σε μια πλαζ – θέλγητρο για κατοίκους και επισκέπτες.
Καταθέτουν την αγανάκτηση τους για την ελλιπέστατη αστική συγκοινωνία η οποία τους αναγκάζει είτε να μετακινούνται με ταξί ή να μετακινούνται αυστηρά έως και τις 14:30 το μεσημέρι που υπάρχουν δρομολόγια κι αυτά; Μόνο τις καθημερινές!
Εγείρουν θέμα υγείας αφού η περιοχή πολιορκείται από κουνούπια (το Αρχαίο Λιμάνι είναι το εκκολαπτήριο τους) και ο δήμος αρέσκεται στο να αντιμάχεται με την Περιφέρεια αντί να παρεμβαίνει και να τους προστατεύει
Νανόπουλος: Δεν χρειάζονται χρήματα αλλά απόφαση!
Αυτές τις 7 πληγές όχι του Φαραώ αλλά του Αλέξανδρου Πνευματικού ως Δημάρχου της Κορίνθου κατέγραψε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος επισκεπτόμενος για πολλοστή φορά την περιοχή και συζητώντας με τους κατοίκους της.
«Όλα αυτά είναι εύκολο να γίνουν γιατί δεν χρειάζονται πολλά χρήματα αλλά απόφαση από το δήμο» είπε χαρακτηριστικά. Οι κάτοικοι, έχοντας απέναντι τους έναν άνθρωπο ο οποίος δεν τους θυμήθηκε στις εκλογές, του ζήτησαν «ότι γίνει να γίνει σωστά» αφού το Κανταρέ για εκείνους είναι ο τόπος που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Ο Βασίλης Νανόπουλος, κοιτώντας τους στα μάτια έδωσε απαντήσεις, «γιατρειά» θα έλεγε κανείς και στις «7 πληγές» που αναφέρθηκαν, «γιατρειά» που θα επιτευχθεί μόλις μέσα σε ένα χρόνο!
• Πιστοποίηση με γαλάζια σημαία της παραλίας Κανταρέ καθώς και των παραλιών Καλάμια και Ποσειδωνίας που προϋποθέτει έργα πρόσβασης, αποδυτήρια, ντουζιέρες, καθημερινό καθαρισμό με κατάλληλο όχημα ,ναυαγοσώστη κλπ.
• Λειτουργία Υπηρεσίας Άμεσης ανταπόκρισης ώστε ζητήματα καθημερινότητας να επιλύονται άμεσα
• Αποκατάσταση της οδικής σήμανσης και ενίσχυσή της με την τοποθέτηση ηλεκτρονικής καταγραφής ταχύτητας ώστε οι οδηγοί να τηρούν τα όρια
• Εκτέλεση του Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών (δεν εκτελείται σήμερα από το δήμο Κορινθίων λόγω της κόντρας του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη)
• Δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς για την ψυχαγωγία κατοίκων και μικρών παιδιών
• Παραχώρηση της γραμμής του ΟΣΕ στο δήμο για δημιουργία είτε ποδηλατόδρομου είτε παράλληλου οδικού δικτύου
• Συνεργασία με την περιφέρεια για τη Δημιουργία δυο κυκλικών κόμβων που εκκρεμούν για πολύ καιρό
Βέβαια, ενδιαφέρον κατόπιν όλων αυτών των αναφορών θα είχε και η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής επί των συγκεκριμένων ή μια ανάλογη συνάντηση του Δημάρχου με τους κατοίκους. Τι θα μπορούσε άραγε να υποσχεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους που ήταν αδύνατον να έχει γίνει μέσα στην 4ετία που ολοκληρώνεται;
Σοφία Μαύρου
Diogenis-press
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου