Νέο συναγερμός στην Αργολίδα για την Xylella - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Νέο συναγερμός στην Αργολίδα για την Xylella


Νέα προσπάθεια ενημέρωσης των παραγωγών για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η Xylella Fastidiosa ξεκίνησε η ΔΑΟΚ Αργολίδας, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα και να αφυπνίσει τους παραγωγούς.
Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αργολίδας, Δημήτρης Δήμου, εξηγώντας τους λόγους που ξεκίνησε η νέα προσπάθεια ενημέρωσης, δήλωσε: «Τα μαντάτα που μας έρχονται από άλλες χώρες είναι πάρα πολύ άσχημα. Μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκε στην κεντρική Ιταλία σε ένα πάρκο σε διάφορα καλλωπιστικά και στην Πορτογαλία σε φυτά λεβάντας. Αυτά τα φυτά είναι πολύτιμα για τη Γαλλία». Ποια σχέση όμως έχει η Αργολίδα με την Xylella; «Αυτή η ασθένεια προσβάλλει 300 διαφορετικά φυτά, στα οποία περιλαμβάνονται όλα όσα καλλιεργούμε εμείς στην περιοχή μας. Θέλουμε ο κόσμος να γίνει γνώστης του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθεί σε πολύ χειρότερη μορφή αυτό που συνέβη με την Τριστέτσα, που ήδη πληρώνουμε ακριβά», εξηγεί ο κ. Δήμου.

Στη ΔΑΟΚ ετοιμάζουν και μια σειρά άλλων δράσεων ενημέρωσης, αν και «η παγκοσμιοποιημένη αγορά έχει και τα προβλήματα της. Όταν όλο τον χρόνο διακινούνται σε όλο τον κόσμο τρία δισεκατομμύρια φυτά, τι έλεγχος να γίνει;», καταλήγει ο προϊστάμενος.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad