120 δόσεις με αυστηρά κριτήρια –Εκτός πλαισίου οι κακοπληρωτές - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

120 δόσεις με αυστηρά κριτήρια –Εκτός πλαισίου οι κακοπληρωτές


Το πράσινο φως που άναψε το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, άνοιξε τον δρόμο για τις δύο ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

Τις επόμενες ημέρες, θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ, μετά το Πάσχα και λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές θα πάρει σειρά και η ρύθμιση για τα χρέη που έχουν στην Εφορία οι φορολογούμενοι.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα έκτακτη ρύθμιση των οφειλών βρίσκεται στην τελική ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή οι φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα αφήνουν απλήρωτους τους φόρους.

Φορολογούμενοι με εισοδήματα και καταθέσεις πάνω από συγκεκριμένο όριο θα εξαιρούνται αυτομάτως από τη ρύθμιση.

Όπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι ρυθμίσεις που σχεδιάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για τις οφειλές, όπως και με τον νόμο Κατσέλη, έχουν στόχο να βοηθήσουν όσους «πραγματικά έχουν πρόβλημα και να μη βοηθήσουμε όσους είναι κακοπληρωτές, που έχουν λεφτά και δεν θέλουν να πληρώσουν».

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad