Η φράση που σκοτώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών σχεδόν αμέσως - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η φράση που σκοτώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών σχεδόν αμέσως


Οι γυναίκες έχουν τη φήμη ότι βαριούνται το σεξ και ότι συχνά σκαρφίζονται δικαιολογίες (βλ. πονοκεφάλους και κούραση) για να το αποφύγουν. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και οι άντρες (κυρίως οι παντρεμένοι) που παρουσιάζουν μειωμένη ερωτική επιθυμία. Παραδόξως ο λόγος δεν είναι ούτε τα καθημερινά προβλήματα, ούτε η πλήξη της συζυγικής ζωής.

Την απάντηση έδωσε ιταλική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 300 άνδρες, που κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που εστίαζαν κυρίως στους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την σεξουαλική τους επιθυμία. Η έρευνα κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα πως αυτό που «σκοτώνει» όσο τίποτα άλλο την ανδρική ερωτική επιθυμία είναι η πίεση του να κάνουν παιδί. Με άλλα λόγια, όταν το σεξ γίνεται κατά παραγγελία, με σκοπό να γίνει ένα παιδί. Η φράση λοιπόν «Είμαι στις γόνιμες μέρες μου, έλα να κάνουμε σεξ» είναι απαγορευτική! Πού να το ήξερε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο Σ’ αγαπώ, Μ’ αγαπάς!

Οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις νιώθουν έντονο στρες και έλλειψη επιθυμίας και προτιμούν την αποχή από το να κάνουν σεξ με πρόγραμμα. Άλλα ψυχολογικά αίτια είναι ο φόβος της αποτυχίας και η απουσία ερωτικών ερεθισμάτων και φαντασιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad