Νίκας από ορεινή Κορινθία δεν ήρθα εδώ να υποσχεθώ ήρθα να κάνω - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Νίκας από ορεινή Κορινθία δεν ήρθα εδώ να υποσχεθώ ήρθα να κάνω


Την Ορεινή Κορίνθια επισκεφθήκαμε χθες (Κυριακή 21 Απριλίου) στo πλαίσιo της περιοδείας μας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. 

Ο επικεφαλής της παράταξής μας: "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο"- Παναγιώτης Νίκας, και σύσσωμη η ομάδα των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων Κορινθίας επισκέφθηκαν τα χωριά, πραγματοποιώντας κεντρική ομιλία του Παναγιώτη Νίκα στην Γκούρα, το κεφαλοχώρι της Περιοχής.

Η ορεινή Κορίνθια είναι προτεραιότητα για εμάς, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξή της μπορεί να προσφέρει σε ολόκληρη την Πελοπόννησο άλλα και την Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να συνεχίσουμε τις απλές και ανοιχτές συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής και να κάνουμε την πολιτική μας αποτέλεσμα μέσα από τα λόγια των κατοίκων. Η φιλοδοξία μας είναι κοινή με τον κάθε κάτοικο της ορεινής Κορινθίας αλλά και τον κάθε Πελοποννήσιο και είναι να παράγουμε έργο, να έχουμε πρόγραμμα, να έχουμε αποτέλεσμα και όχι λόγια και να αφήνουμε πάντα κάτι πίσω μας.

Οι συζητήσεις για τα μείζονα προβλήματα είναι χρέος και ευθύνη για την παράταξή μας. Η απαράμιλλη ομορφιά που συναντήσαμε στην ορεινή Κορίνθια, με τους τόσους φυσικούς πόρους, αλλά και η μεγάλη και αγνή αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, δεν είναι αρκετά για να δημιουργήσουν την ανάπτυξη που θα άξιζε να έχουν. Τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας είναι πλήρως εγκαταλελειμμένα και ανεκμετάλλευτα, σε θέματα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου όφειλε να έχει μεριμνήσει.

Για μια ακόμα αφορά, το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο είναι χαρακτηριστικό και εδώ. Ο δρόμος που οδεύει στην «Κορινθιακή Ελβετία» - λίμνη Δόξα, είναι Περιφερειακός και είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, όπως κι άλλοι δρόμοι, για τους οποίους έχει ευθύνη η Περιφέρεια. Μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το 2012 δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Δε γίνεται να μην έχει επεκταθεί ο δρόμος για το χιονοδρομικό της Ζήρειας, αλλά και για τα Καλάβρυτα, γιατί δε γίνεται αυτός ο τόπος να μην είναι τουριστικός, να μην έχει επισκέπτες - όχι μόνο από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και του κόσμου.

Σημαντικά επίσης ζητήματα για την περιοχή είναι το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης, η απουσία κτηρίων για σχολεία σε κάθε περιοχή, η μεταφορά των μαθητών, ο ελλιπής ιατρικός εξοπλισμός κά, για τα οποία η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει και δε μπορεί να αποποιείται την ευθύνη.

Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι: «Η δουλειά της Περιφέρειας είναι τα μεσαία και τα μεγάλα έργα» και όλα τα μεγάλα έργα, δυστυχώς, εκκρεμούν. Παντού σε κάθε τόπο στα μάτια των κατοίκων υπάρχει η ίδια αγωνία. Ερημωμένοι τόποι κι όμως με την αγάπη και τη θέληση τους τους κρατάνε ζωντανούς, δε φτάνει όμως αυτό, αν δεν υπάρχει ανάπτυξη. Ανάπτυξη που η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να φέρει, αξιοποιώντας ορθολογικά και σε αγαστή συνεργασία με τους Δημάρχους, τους διαθέσιμους πόρους.

Η παράταξη μας "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα θα βρίσκεται καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μας, τόσο στην Κορινθία, όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Σε περιοχές όπως αυτή της ορεινής Κορινθίας, που ζουν από τις αγροτικές καλλιέργειες, οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αλλά και του κτηνοτροφικού τομέα. 
Στις προτεραιότητές μας είναι, επίσης, και η μέριμνα για θέματα πρόνοιας και υγείας, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική, πιο σημαντική από κάθε έργο και η οποία δυστυχώς παντού, με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, είναι ανύπαρκτη.

Οι ειλικρινείς σχέσεις και οι βάσεις της χθεσινής κουβέντας με τους κατοίκους έθεσαν γερά θεμέλια. «Δεν ήρθα εδώ για να σας υποσχεθώ, ήρθα εδώ να κάνω ότι είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου».

Η Ορεινή Κορινθία, η Κορινθία αλλά και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Η πολιτική είναι έργα και όχι λόγια.
--

Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης ΠελοποννήσουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad