Τραγωδία στην Καλαμάτα: «Δεν θα απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος» δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Τραγωδία στην Καλαμάτα: «Δεν θα απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος» δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από κατάργηση του εθίμου, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων - Πώς ο άτυχος εικονολήπτης κατέγραψε live τον θάνατό του
Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

Ο 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης μετέδωσε τον θάνατό του σε ζωντανή σύνδεση με την ιστοσελίδα Messinia News.gr της οποίας ήταν ιδιοκτήτης, όπως και του ραδιοφωνικού σταθμού "Παλμός"!

Ο άτυχος εικονολήπτης, που ήταν πατέρας δυο εφήβων, κατέγραψε την στιγμή που χτυπήθηκε από τη μοιραία σαΐτα ενώ κάλυπτε live το πασχαλινό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. Η τραγωδία αποτυπώθηκε στο βίντεο από το 18:40 και μετά.




 Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού από την σαΐτα...


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν τόσο υλικό που κατέγραψε ο 53χρονος σε μια απίστευτη τραγική ειρωνεία, όσο και άλλα βίντεο ακόμη και από κινητά που κατέγραφαν την εκδήλωση. Στόχος είναι να εντοπιστεί το μέλος του μπουλουκιού από το οποίο έφυγε η μοιραία σαΐτα που χτύπησε τον επί 25 χρόνια επαγγελματία εικονολήπτη από τη Νέδουσα Μεσσηνίας, που είχε συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και εργαζόταν ως οπερατέρ στο κανάλι SUPER της Καλαμάτας. Μόλις ο Κώστας Θεοδωρακάκης έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης ενώ τα μεγάφωνα καλούσαν ασθενοφόρο που δεν υπήρχε στον χώρο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τα «μπουλούκια» αναβιώνουν το έθιμο που θυμίζει τον ηρωισμό των Μεσσήνιων επί Τουρκοκρατίας, όταν χρησιμοποίησαν σαΐτες γεμάτες εκρηκτικά και αναχαίτισαν το ιππικό των Τούρκων τρομάζοντας τα άλογα τους. Οι συμμετέχοντες είναι οπλισμένοι με σαΐτες που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους μπαρούτι και ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad