Μητσοτάκης από Μυστρά: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδέσει τουρισμό και πολιτισμό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδέσει τουρισμό και πολιτισμό


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε περιοδεία στη Λακωνία και επισκέφθηκε τον Μυστρά – Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναπτυξιακής λογικής που θα συνδέει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό

Στο αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που θα συνδέει τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας με τον τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε το Κάστρο και το μουσείο του Μυστρά, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λακωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος και από τη σύζυγό του, Μαρέβα, είδε τα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται και αναφέρθηκε στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της Λακωνίας. Στις 7 μ.μ. Θα βρεθεί στη Σπάρτη, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Λακωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της ΝΔ έδωσε έμφαση στις επενδύσεις ορισμένων «τολμηρών», όπως τους χαρακτήρισε, επιχειρηματιών, που επιχειρούν να «να συνδέσουν τον πλούσιο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο τουρισμός θα πρέπει «να συνδέεται και να ταυτίζεται με τη φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και το πολιτιστικό μας απόθεμα. Η νέα κυβέρνηση, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξει ακριβώς αυτήν την αναπτυξιακή λογική. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας».
Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Μυστρά: 

«Εδώ, σε αυτόν τον μαγικό τόπο, τον Μυστρά, συνενώνεται ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλους. Η Λακωνία έχει σημαντικότατες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η προστασία και η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού της πλούτου, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο, για την περιφέρεια αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.
Ήδη κάποιοι τολμηροί επιχειρηματίες δρομολογούν επενδύσεις, ακριβώς για να μπορέσουν να συνδέσουν τον πλούσιο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας. Ένας τουρισμός ο οποίος πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με τη φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και το πολιτιστικό μας απόθεμα. Η νέα κυβέρνηση, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξει ακριβώς αυτήν την αναπτυξιακή λογική. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στη γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας».

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad