Δημήτρης Μπίτζιος: Γιατί είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Δημήτρης Μπίτζιος: Γιατί είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου


Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από ποικίλα διλλήματα και εσωτερικές συγκρούσεις υπερίσχυσε η υψηλή συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, η κοινωνική μου ευαισθησία και η αφοσίωσή μου στην εθελοντική προσφορά που δεν μου επιτρέπουν να παρακολουθώ από απόσταση την τύχη του τόπου, όπου επέλεξα να ζήσω.

Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω αποδείξει ότι δεν εμπιστεύομαι τα εύκολα και ως υπεύθυνος και ενεργός άνθρωπος θεώρησα χρέος μου να δηλώσω το παρόν και σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Όταν νοιάζεσαι για κάτι πρέπει και αξίζει να δηλώνεις παρών.

Δέχθηκα πολλές προτάσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους και τους ευχαριστώ όλους που με τίμησαν με την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους. Κατέληξα, όπως ανακοίνωσα σε προηγούμενη ανάρτησή μου στο συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου “Συμμαχία Πολιτών». Πιστεύω ότι η σεμνότητά του, το ήπιο και ακέραιο του χαρακτήρα του, το ενδιαφέρον του για το συνάνθρωπο, το ομαδικό πνεύμα, είναι στοιχεία απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι συνεργασίες και να καρποφορήσουν οι νέες ιδέες και οι πρωτοπόρες, αντισυμβατικές προτάσεις.

Οφείλουμε όμως, όλοι μας, να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά όχι μόνο τα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων, αλλά και τις επιλογές που θα πραγματοποιήσουμε σε επίπεδο συμβούλων που θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει εφικτή η διαμόρφωση ενός πεδίου συνεργασιών. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι πάντα θα λειτουργώ με μοναδικό γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου.

Η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Αν κάτι χρειαζόμαστε στον τόπο μας, είναι να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από τα συνηθισμένα. Έξω από τα αναμενόμενα.

Οι ανάγκες είναι πολλές. Χρειάζεται να δοθούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που χρονίζουν, αλλά και να υπάρξει ένα χειροπιαστό όραμα ανάπτυξης για το μέλλον. Με σχέδιο και πρόγραμμα, που να ενώνει και να μην αφαιρεί τις δυνάμεις όλων όσοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

Για μένα η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Μια εξορθολογισμένη δράση στην υπηρεσία της αρετής και ευδαιμονίας των πολιτών και όχι σκόπιμη και ιδιοτελής δράση που καμία σχέση δεν έχει με την ηθική. Το ζητούμενο δεν είναι πώς θα κατευθύνονται ή θα καθοδηγούνται οι πολίτες, αλλά πώς θα λύνονται τα προβλήματά τους, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς.

Χρειάζεται προγραμματισμός και όχι πρόγραμμα – παροχολογία. Οργάνωση, έξυπνες ιδέες, αρχές, αξίες, χωρίς φανατισμό και την παραμικρή ιδιοτέλεια, συλλογικότητα, γνησιότητα και όχι υποκρισία, σοβαρότητα, έρευνα και επιστημονική αντιμετώπιση των προβλημάτων, διαφάνεια και προ πάντων όρεξη και μεράκι για δουλειά.

Κατά τη θητεία μου στην απερχόμενη δημοτική αρχή απέδειξα ότι είμαι θερμός υποστηρικτής των συνεργασιών και της λογικής, αλλά και της επιμονής και εμμονής στο στόχο.

Οι πυλώνες με τους οποίους ασχολήθηκα ως Πρόεδρος της κοινότητας Χιλιομοδίου ήταν αυτοί της Παιδείας, του Πολιτισμού, της πολιτιστικής Αναβάθμισης, του Αθλητισμού, της Σχολικής Στέγης, της υγείας, της τρίτης ηλίκιας, της νεολαίας, των ευπαθών ομάδων και βεβαίως της καθημερινότητας και είμαι υπερήφανος τόσο για τα αποτελέσματα όσο και για όσα έργα καταφέραμε να δρομολογήσουμε και αφήνω ως παρακαταθήκη στο επόμενο κοινοτικό συμβούλιο.

Στις 26 Μαΐου διεκδικώ τη στήριξή σας ως υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου προκειμένου να παλέψω για τα πιστεύω μου, τις αρχές και τις αξίες μου, για την επανασύνδεση της ηθικής με την πολιτική, για την απαλλαγή από το απεχθές πολιτικό κατεστημένο. Θεωρώ ότι με την γνώση και την εμπειρία που απέκτησα τα τελευταία 5 χρόνια είμαι έτοιμος και μπορώ να βοηθήσω, να στηρίξω και να προσφέρω στο αναπτυξιακό πλάνο που αφορά στο σύνολο του Δήμου Κορινθίων.

Ο τόπος μας περνά μέσα από μια περίοδο αβεβαιότητας και μεγάλων προκλήσεων. Τις προκλήσεις αυτές οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις διαχειριστούμε στοχεύοντας και ελπίζοντας στην άρση της χρόνιας παθογένειας και των συνακόλουθων προβλημάτων, και κατ’ επέκταση στην καλώς εννοούμενη ανάπτυξη. Διότι η ελπίδα εδράζεται στην πράξη και το αποτέλεσμα είναι προϊόν σκληρής και συλλογικής προσπάθειας.

Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης,

Δημήτρης Μπίτζιος
Πρόεδρος Χιλιομοδίου
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
δημοτικής ενότητας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad