Το μήνυμα του Β.Μπαλάφα για τη Β’ Κυριακή των Δημοτικών στο Δήμο Κορινθίων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Το μήνυμα του Β.Μπαλάφα για τη Β’ Κυριακή των Δημοτικών στο Δήμο Κορινθίων



Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε σήμερα στο Facebook ο Βασίλης Μπαλάφας :

 "Αυτή την εβδομάδα, παρά την κούραση και τις πολλές υποχρεώσεις που έμειναν λίγο πίσω, θα μου επιτρέψετε μερικά σχόλια. Για όσες και όσους με διαβάζουν, πολύ νωρίς σάς είχα γράψει για τη "μετάβαση" στο Δήμο Κορινθίων.

 Πολλοί βιαστικοί τότε έσπευσαν να με "στολίσουν", λέγοντας μάλιστα ότι υποβάθμιζα το μήνυμα της "αλλαγής". Αντιθέτως, όσοι κατανοούν, αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι έδινα περιεχόμενο σε μια λέξη που έφτασε να χρησιμοποιεί ακόμα και ο κ. Πνευματικός στον οποίο σταθερά αναφερόμουν όλο το προηγούμενο διάστημα ως τον "άλλο" πόλο, ως την "συντήρηση", στο μεγάλο διακύβευμα που βεβαίως είναι η "αλλαγή".

 Τι είναι όμως η "αλλαγή" και τι περιέχει ; Προφανώς δεν αρκεί να πούμε ότι περιέχει τα "αυτονόητα" γιατί για παράδειγμα ο κ. Πνευματικός θεωρεί "αυτονόητη" την παραμονή του στη θέση του Δημάρχου και καλά κάνει. CH-graphics-stagesofchange

 Η "αλλαγή" λοιπόν είναι άθροισμα πράξεων και όχι αυτόνομη - μονοσήμαντη διαδικασία. Περιλαμβάνει στάδια και απαιτεί κόπο και αναπροσαρμογή. Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα της πρώτης Κυριακής. "Αλλαγή" μεν, με τις λεγόμενες "μεταβατικές διατάξεις" και αναδιατάξεις δε.

 Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ο κύκλος έχει επιστρέψει στον στοχασμό (contemplation).

 Οφείλουμε όλοι μας να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για να επέλθει η αλλαγή πρέπει να αλλάξει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

 Αν το κατανοούμε, προχωρούμε στην προετοιμασία που εδώ πλέον περιλαμβάνει το να πείσουμε επιτυχώς όλο και περισσότερους ότι όντως η αλλαγή είναι αναγκαία. Και την ερχόμενη Κυριακή θα περάσουμε στο Action (δράση) που σημαίνει ότι πάμε μαζικά και ρίχνουμε Συμμαχία Πολιτών και Βασίλη Νανόπουλο έτσι ώστε ο νέος Δήμαρχος να λάβει ισχυρή εντολή έναρξης της διαδικασίας αλλαγής και να ξαναξεκινήσει ο κύκλος της μετάβασης.

 Όσοι και όσες πιστεύουν ότι η "αλλαγή" είναι θέμα απλώς μιας Δευτέρας που θα ξημερώσει με άλλον Δήμαρχο είναι το ίδιο επικίνδυνοι με εκείνους που πιστεύουν ότι ο κ. Πνευματικός μπορεί να υπηρετήσει την οποιαδήποτε αλλαγή επειδή άλλαξε την γκαρνταρόμπα του.

 Στοχασμό λοιπόν τις επόμενες ώρες και μέρες.

Στοχασμό για τον τόπο και τα παιδιά μας, προετοιμασία και απόφαση.

 Καθαρή απόφαση, καθαρή ψήφος, ισχυρή εντολή. Διαφορετικά το σερβίρισμα θα περιλαμβάνει μια από τα ίδια, απλώς αντί για βραστά μπορεί να είναι ψητά. Αυτά."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad