Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στην Αργολίδα θα μιλήσει στην εκδήλωση του Παναγιώτη Νίκα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στην Αργολίδα θα μιλήσει στην εκδήλωση του Παναγιώτη Νίκα


«Ο ρόλος των Περιφερειών είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και γι' αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ», υπογράμμισε με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κ.Μητσοτάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις το πρωί με τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, υποστηριζόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ. Στόχος της Πειραιώς είναι να εκλεγούν υποψήφιοι με τη στήριξη της, στις 12 από τις συνολικά 13.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, την Ρόδη Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και, όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα, με τη «νεότερη γενιά των στελεχών της ΝΔ που δοκιμάζονται για πρώτη φορά για ένα τέτοιο αξίωμα και επικράτησαν όλων των αντιπάλων τους στο πρώτο γύρο: τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκης, και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό».

Σημειώνεται ότι είναι οι μοναδικές 4 περιφέρειες που οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από την ΝΔ έχουν αντίπαλο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις υπόλοιπες, οι υποψήφιοι της ΝΔ, είτε έχουν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, είτε αντιμετωπίζουν αντάρτες προερχόμενους από την γαλάζια παράταξη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου της προσεχούς Κυριακής, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία μαζί τους «για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΝΔ, με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές, τις οποίες εξαναγκάστηκε να προκηρύξει ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του κόμματός του».

Σημειώνεται, τέλος, ότι, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής, πέντε περιφερειάρχες που στηρίζει η ΝΔ έχουν ήδη εκλεγεί με ποσοστά άνω του 50% από τον πρώτο γύρο, ενώ από τις επτά περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος, η ΝΔ έχει ήδη το προβάδισμα στις έξι. Οι περιφερειάρχες που δεν πάνε σε β’ γύρο είναι οι Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο.

Ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή θα βρεθεί στην Αργολίδα όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση του Παναγιώτη Νίκα που διεκδικεί τη νίκη απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Αρκαδίας Πέτρο Τατούλη.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad