Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι. Ο καιρός στην Πελοπόννησο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι. Ο καιρός στην Πελοπόννησο


Η αστάθεια του καιρού, συνεχίζεται με νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σήμερα και αύριο τη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτική πρόγνωση

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και αρχικά στο Ιόνιο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και που από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και αργότερα στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια, προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για Τετάρτη 17-07-2019

Προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο στα βόρεια.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad