Δεν εστάλησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στην Εύβοια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Δεν εστάλησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στην Εύβοια


Το πολυδιαφημιζόμενο 112 δεν χρησιμοποιήθηκε και πάλι

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που πέρασε η κυβέρνηση – με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη –  να καυχιόταν για τη «λειτουργία» του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112, ωστόσο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες αποδείχθηκε ότι όλα τελικά ήταν ένα άδειο πακέτο με όμορφο περιτύλιγμα.που στήθηκε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Έτσι, το εν λόγω σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης δεν έστειλε μηνύματα στους πολίτες για την πυρκαγιά στον Υμηττό, αλλά ούτε και σήμερα, Τρίτη την ώρα που η Εύβοια καίγεται, χωριά εκκενώνονται, ενώ οι καπνοί από την πυρκαγιά που μαίνεται έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Σχετικά με τις πληροφορίες για το ότι δεν εστάλησαν μηνύματα από το 112 για την πυρκαγιά στην Εύβοια,η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαίωσε το ότι το σύστημα δεν χρησιμοποιήθηκε.

Πάντως, όταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τη μη αποστολή μηνυμάτων σχετικά με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Υμηττό, εκείνος έδειξε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Και όταν ήρθε η σειρά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εκείνος τόνισε ότι τα μηνύματα στέλνονται σε… ακραίες καταστάσεις. «Το 112 αφορά ακραίες καταστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Δεν θα δημιουργούσαμε πανικό στον κόσμο στις 4 το πρωί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είναι απορίας άξιον ποιες θα είναι οι απαντήσεις των υπευθύνων αυτή τη φορά…

ΠΗΓΗ:ΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad