Διακοπές με παιδιά; Ποτέ χωρίς βιβλία! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Διακοπές με παιδιά; Ποτέ χωρίς βιβλία!


Μην αφήσετε τους μικρούς βιβλιοφάγους νηστικούς! Ακόμη κι αν το πιτσιρίκι σας δεν τρελλαίνεται για διάβασμα, μερικά βιβλία γύρω του μπορεί να του ανοίξουν την όρεξη.

Για μπόμπιρες από 24 μηνών!
Στα πολύχρωμα οχήματα, τα αγωνιστικά δεν έχουν λάστιχα και μέσα στα σκούτερ έχει κρυφτεί ένα πατίνι! Στο πολύχρωμο δάσος, τα ρακούν έχουν βούλες στην ουρά τους και ανάμεσα στους αγριόχοιρους έχει κρυφτεί ένα γουρουνάκι! Στην πολύχρωμη θάλασσα, οι ιππόκαμποι έχουν οπλές αλόγων και ανάμεσα στους αχινούς έχει κρυφτεί ένας σκαντζόχοιρος! Και στην πολύχρωμη παραμυθούπουλη, ο ελέφαντας δεν ταιριάζει στο παραμυθένιο δάσος και μια πριγκίπισσα σίγουρα δεν φοράει πάνινα παπούτσια! Τέσσερα διαφορετικά βιβλία, για να διασκεδάσουν, να μάθουν και να παίξουν. Από τις εκδόσεις Φουρφούρι.


Λίγο πριν τον ύπνο
Η σειρά Μικρές Καληνύχτες (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζει κλασικά παραμύθια σε νέες διασκευές και μοντέρνα εικονογράφηση. Η Λίνα Σωτηροπούλου ξαναδιαβάζει Τα τρία γουρουνάκια με τις εικόνες του Γιώργου Πετρίδη, η Ιωάννα Μπαμπέτα ξαναδιηγείται την Κοκκινοσκουφίτσα με εικόνες της Νίκης Λεωνίδου και ο Δημήτρης Μπογδάνος ξαναδιαβάζει το Ο Τζακ και η φασολιά με την εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου.

 



Για όσα σας ζητούν “να πάρουμε αυτό το κατσικάκι στο σπίτι μας” στις διακοπές
Φίλιππος Φωτιάδης, Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι; εκδ. Mάρτης
στά φαντάζεστε, το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στην ιστορία του Φίλιππου Φωτιάδη είχε ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη ένα σκύλο. Όμως ο μπαμπάς του φέρνει στο σπίτι ένα μυρμήγκι που το έλεγαν Μίλτο. Κι έτσι το πρώτο κατοικίδιο του μικρού αγοριού ήταν ένα έντομο σε αυτό το παραμύθι που είναι γραμμένο με χιούμορ και είναι γεμάτο ανατροπές.


Για μικρούς ρομαντικούς
Καλοκαίρι στο κουτί, Αργυρώ Πιπίνη – Αχιλλέας Ραζής, εκδ. Παπαδόπουλος
Τι είναι καλοκαίρι αν όχι μυρωδιές και γεύσεις, παιχνίδια με φίλους, βουτιές στα κύματα, κάστρα στην άμμο και συλλογή κοχυλιών και αστεριών; Τι είναι καλοκαίρι αν όχι οι βόλτες στο δάσος, η μυρωδιά από γιασεμί και οι φωτογραφίες που βγάζουμε για να μας θυμίζουν την ανεμελιά του της εποχής που ο ήλιος καίει τις κρύες μέρες του χειμώνα; Από το Κουτί του καλοκαιριού ξεπηδούν ιστορίες μέσα σε στιχάκια.


Για μικρούς εικαστικούς
Αδερφοί Φαν, Ο κηπουρός της νύχτας, εκδ. Μεταίχμιο
Υπάρχουν ιστορίες που είναι τόσο όμορφα εικονογραφημένες που δεν έχουν σημασία ούτε η αρχή, αλλά ούτε και το τέλος τους. Μια τέτοια υπογράφουν οι αδερφοί Φραν με ήρωα έναν νυκτόβιο κηπουρό που μαγεύει μια ολόκληρη πόλη με τις ψαλιδιές του στα δέντρα.


Για ευαίσθητους θαλασσόλυκους
Tom Percival, Η θάλασσα είδε, εκδ. Ίκαρος
Μπορεί να χαθεί κάτι που το έχουμε βαθιά μέσα στην καρδιά μας; Συναρπαστικό βιβλίο με μια φανταστική εικονογράφηση με κολάζ που συνδυάζει πίνακες από τη συλλογή του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ.


Για μικρούς κοσμοπολίτες
Η Πένι είναι 10 χρονών και το όνειρο της είναι να γίνει ντετέκτιβ. Βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους… Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο από τη σειρά τα Μυστήρια της Πένι Πέπερ των Ulrike Rylance και Lisa Hansch που υπογράφει την εικονογράφηση.



Για πλακατζήδες που αγαπούν τη μυθολογία
Ο Φιστίκιος ο Αιγινήτης θέλει να εντυπωσιάσει την Αφροδίτη, την ωραία του σχολείου, και για χάρη της κάνει διάφορες παλαβομάρες, από το να τα βάλει με τον Μινώταυρο μέχρι να τρέεξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή να πάει να κατακτήσει την Τροία. Διασκεδαστική προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας για παιδιά με φαντασία που οργιάζει. Από τον γνωστό ηθοποιό Μάνο Γαβρά, σε εικονογράφηση Μαργαρίτας Ζεβελάκη, εκδ. Ψυχογιός.

 




Για παιδιά που ανακαλύπτουν τον κόσμο των μεγάλων
Μια τρυφερή ιστορία ενσυναίσθησης είναι τα παπούτσια των άλλων, με ηρωίδα τη Ματού που μένει 23 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι και μια μέρα, επιστρέφοντας από το σχολείο, βρίσκεται μπροστά σε μια θάλασσα από παπούτσια τα οποία μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει. Η αγαπημένη μας συνεργάτιδα Φωτεινή Τίκκου εικονογραφεί την υπέροχη ιστορία της Άλκηστης Χαλικιά, εκδ. Ίκαρος.



Για εκκολαπτόμενους βιβλιοφάγους
Ο γνωστός για τη μαγική του πένα Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η χαρακτηριστικά μαγική εικονογράφηση της Έφης Λαδά κάνουν αυτό το βιβλίο για παιδιά από 5 χρόνων το ιδανικό εισιτήριο στη χώρα της φιλαναγνωσίας, ένα πέρασμα σε ένα Καταφύγιο Σελίδων, εκεί όπου ένα παιδί μπορεί να ζήσει τις μεγαλύτερες περιπέτειες της ζωής του και να κάνει τα πιο συναρπαστικά ταξίδια. Από τις εκδόσεις Πατάκη. 




Για παιδιά που λατρεύουν τη μουσική
Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα που την κρατά φυλακισμένη ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο, έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί. Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ διασκευάζει η Γιούλα Μιχαήλ καιεικονογραφεί η Ναταλία Καπατσουλια στις εκδ. Διάπλαση. Το CD περιέχει, την αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.


Για ερωτευμένους, μικρούς και μεγάλους
Ο Αμαντέο είναι ο οδηγός ενός τραμ στη Λισαβόνα. Η Γραμμή 28 ανηφορίζει, βουτά σε κατηφόρες και στριφογυρνά, κουβαλώντας ερωτευμένους και ρομαντικούς στα στενά μιας από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Aπό τους Davide Cali και Magali le Huche, εκδ. Ίκαρος.


Για άρχοντες του χρόνου και της ανεμελιάς
Ο Κωστής προσπαθεί να καταλάβει το χρόνο και να μάθει αν μας κυνηγά ή τον κυνηγάμε. Η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου υπογράφει μία τρυφερή ιστορία για το χρόνο, που εικονογραφεί με κέφι η Βανέσσα Ιωάννου στις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad