Ο αξέχαστος(Κίτσος από την Μεσσηνία)Τάσος Γιαννόπουλος και ο ξαφνικός του θάνατος σε ηλικία 46 ετών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ο αξέχαστος(Κίτσος από την Μεσσηνία)Τάσος Γιαννόπουλος και ο ξαφνικός του θάνατος σε ηλικία 46 ετών


Τάσος Γιαννόπουλος, γεννήθηκε το 1931 και πέθανε από κίρρωση του ήπατος στις 8 Νοεμβρίου 1977, σε ηλικία μόλις 46 ετών. Έμεινε γνωστός από το ρόλο του Κίτσου στις ταινίες που συμμετείχε. Μεγάλος μετρ της φαρσοκωμωδίας, ανακάτεψε βλάχους και τσαρούχια. Γέννησε έναν τύπο που κάνει μονίμως γκάφες για να πετύχει τους σκοπούς του.
Μόνιμη παρτενέρ του ήταν η σύζυγός του Λίζα Αλεξίου (η Ζέτα του Κίτσου), με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Ο Κίτσος έκανε 14 ταινίες και διέτρεξε όλο το κινηματογραφικό φάσμα, από την μπουρλέσκ κωμωδία μέχρι και το μελόδραμα.
Όταν δεν έπαιζε στο θέατρο και δεν έκανε ταινίες, ο Γιαννόπουλος εμφανιζόταν σε κέντρα διασκέδασης, κάνοντας παρλάτες, σκετς και τις περιβόητες μιμήσεις του, που τον είχαν στείλει κατευθείαν στην καρδιά του ελληνικού κοινού…
Το αστείρευτο πραγματικά κωμικό ταλέντο του Γιαννόπουλου δεν είχε προλάβει να βγάλει όλους τους άσους από το μανίκι του, καθώς χτυπήθηκε από κίρρωση του ήπατος και νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες σε κλινική της Κυψέλης, πριν κλείσει τα μάτια του στις 8 Νοεμβρίου 1977 , όντας μόλις 46 ετών.
Έφυγε από τον κόσμο σε μια εποχή που η καριέρα του βρισκόταν στον κολοφώνα της και ο ίδιος γνώριζε νέες δόξες. Κηδεύτηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του Λίζα Αλεξίου και τις δυο του κόρες, Λίντα και Χαρά, αλλά και τον πάντα κατεργάρη και τζαναμπέτη Κίτσο του.
Ο Κίτσος από τη Μεσσηνία άφησε τη δική του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad