Θρίλερ με τον ένα τόνο κάνναβης στο Γύθειο - Θα τον αντάλλαζαν με καθαρή ηρωίνη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Θρίλερ με τον ένα τόνο κάνναβης στο Γύθειο - Θα τον αντάλλαζαν με καθαρή ηρωίνη


Πως εμπλέκεται μια φλεγόμενη θαλαμηγός στα Σύβοτα και τα κυκλώματα Ουκρανων διακινητών μεταναστών
Το κρυφό λιμάνι της Τουρκίας όπου θα γινόταν η ανταλλαγή της κάνναβης με καθαρή ηρωίνη, το μυστήριο με τη φλεγόμενη θαλαμηγό στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας, τα κυκλώματα των Ουκρανών διακινητών μεταναστών είναι τα κομμάτια ενός περίεργου πάζλ που προσπαθούν να συνδέσουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ) μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός τόνου εξήντα επτά κιλών και επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και τη σύλληψη δύο Ουκρανών στο Πόρτο Κάγιο της ανατολικής Μάνης.

Οι έμπειροι, στη διαχείριση μεγάλων υποθέσεων, αξιωματικοί του Λιμενικού, ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τον έναν τόνο χασίς, να κρύβονται καρτέλ ναρκωτικών που βρίσκονται σε συνεργασία με κυκλώματα δουλεμπόρων καθώς οι πληροφορίες λένε ότι θα αντάλλαζαν την κάνναβη με καθαρή ηρωίνη την οποία στη συνέχεια θα την έριχναν στη χώρα μας. Μάλιστα, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις διασυνδέσεις του Ουκρανού ιδιοκτήτη του ιστιοφόρου “My Dream” με σημαία Delaware (όπως φαίνεται και στη φωτό που παρουσιάζει το protothema.gr) με τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών με ένα συμβάν που είχε καταγραφεί στις 4 Μαίου στα Σύβοτα.

Τότε το κλιμάκιο του Λιμενικού όταν προσπάθησε να ελέγξει τη θαλαμηγό “My Melody”ο κυβερνήτης του σκάφους έκοψε ταχύτητα, έβαλε φωτιά και δύο άλλοι αλλοδαποί που επέβαιναν επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος τέντερ και προσπάθησαν να την κοπανήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο ιδιοκτήτης αποτελεί για αυτούς ένα αινιγματικό πρόσωπο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.

Πως μπλόκαραν το “My Dream”

Η επιχείρηση στο Πόρτο Κάγιο, εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε εντός του όρμου “Πόρτο Κάγιο” της ανατολικής Μάνης, το ιστιοφόρο “Μy Dream” σημαίας Delaware, στο οποίο επέβαιναν δύο Ουκρανοί ηλικίας 42 και 28 ετών. Αμέσως το μπλόκαραν, το έκαναν φύλλο και φτερό εντοπίζοντας 50 σάκους ταξιδιού, χρώματος μαύρου, εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί επιμελώς συσκευασμένα 637 δέματα, που περιείχαν ακατέργαστη ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους χιλίων εξήντα επτά κιλών και επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων.

Το εμπόρευμα που κουβαλούσε στα σωθικά του “My Dream” κατασχέθηκε ενώ το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με τα κεντρικά και τους αξιωματικούς της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι το σκάφος ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες από λιμάνι της Αλβανίας με προορισμό ένα μυστικο μέρος της Τουρκίας όπου οι σάκοι με την κάνναβη θα άλλαζαν χέρια και το My Dream θα φόρτωνε καθαρή ηρωίνη για να τη ρίξει στην Ελλάδα. Μυστήριο ωστόσο παραμένει για ποιο λόγο το ιστιοφόρο “έκοβε βόλτες” στην θαλάσσια περιοχή της Μάνης και βρέθηκε στο Πόρτο Κάγιο όπου και το μπλόκαραν.

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad