Ψήφισμα περιφερειακού συμβουλίου για πρόσφυγες-μετανάστες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ψήφισμα περιφερειακού συμβουλίου για πρόσφυγες-μετανάστες


Δόθηκε στην δημοσιότητα (μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου) το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών.

Το κείμενο, έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,

Στην 2η/2019 Συνεδρίασή του, της 26ης/9/2019 και με αφορμή την αύξηση της ροής προσφύγων / μεταναστών και την προσωρινή εγκατάστασή τους στο στρατόπεδο Κορίνθου, ψηφίζει:

1.Εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τη διαπιστωμένη ανετοιμότητα της χώρας και την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής αλληλεγγύης από την Ε.Ε.

2.Ζητεί από την κυβέρνηση

α. Να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πολιτική ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

β. Να υπάρξει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

γ. Να γίνεται συνεχής ενημέρωση, να ζητείται η άποψη των Δήμων και των Περιφερειών και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας στην περίπτωση εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών.

δ. Να σταματήσει η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου, γιατί έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητές του για επιπλέον φιλοξενία, και

3. Θεωρεί ότι είναι δεδομένη η διάθεση των τοπικών κοινωνιών μας και της Περιφέρειάς μας για έκφραση αλληλεγγύης, συνβοήθειας και ουσιαστικής στήριξης στους μετανάστες / πρόσφυγες, αρκεί να υπάρξει η αναγκαία προγραμματισμένη εθνική πολιτική.

Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΑΝΤΖΟΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ»

ανάρτηση στο wwww.ppel.gov.gr

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad