Παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Παράταση στη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου


Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση των οφειλών τους προς τους ΟΤΑ. Η διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται, ότι η ρύθμιση  αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), που έχουν βεβαιωθεί στο παρελθόν ή θα βεβαιωθούν τους επόμενους δύο μήνες. Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου.

Οι οφειλές καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Το ποσοστό της απαλλαγής εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησης. Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ η απαλλαγή είναι ολική (100%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad