Δεν θα δώσει η Περιφέρεια υπέρογκα ποσά για νομικές υπηρεσίες δήλωσε ο Π. Νίκας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Δεν θα δώσει η Περιφέρεια υπέρογκα ποσά για νομικές υπηρεσίες δήλωσε ο Π. Νίκας


Διοικητικά θα αντιμετωπίζονται στο εξής πολλά από τα αιτήματα προς την Οικονομική Επιτροπή για ορισμό δικηγόρου, καθώς υπάρχει η εμπειρία η διοικητική να δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα των υπηρεσιών, σε διοικητικό επίπεδο”.

Αυτό ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξή του, την Παρασκευή το μεσημέρι στην Τρίπολη.

Επιπλέον δεσμεύθηκε ότι “θα καταβληθεί συνεχής προσπάθεια να χρησιμοποιείται το κατώτερο δυνατό τιμολόγιο για την παροχή νομικών υπηρεσιών από δικηγόρους. Δεν θα υπάρχουν στο εξής ποσά της τάξης των 6, 7, 10 και 20.000 ευρώ για τέτοιου είδους υπηρεσίες” σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα γίνεται χρήση πίνακα δικηγόρων από κάθε Δικηγορικό Σύλλογο, οι οποίοι θα αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και με το ελάχιστο νόμιμο τιμολόγιο.

Αν ωστόσο προκύπτουν ειδικά θέματα, όπως είπε ο περιφερειάρχης, αυτά θα εξετάζονται κατά περίπτωση. Επανέλαβε πάντως ότι “σε προσωπικά θέματα δεν θα ορίζεται δικηγόρος από την υπηρεσία κι αν έχει οριστεί θα ανακληθεί”.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας γνωστοποίησε την πρόθεση που υπάρχει για να τροποποιηθεί ο υφιστάμενος οργανισμός, καθώς με τον υφιστάμενο μπορούν να προσληφθούν δύο ακόμα δικηγόροι, για την πρόσληψη των οποίων θα κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

“Ο οργανισμός θα τροποποιηθεί. Οι δικηγόροι θα είναι περί τους 12 και για όλες τις μεγάλες υποθέσεις θα συνέρχονται και θα συναποφασίζουν και θα έχουν συνευθύνη για την γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων της Περιφέρειας. Κρίνονται πάρα πολλά ζητήματα, ιδιαίτερα οι αντιθέσεις με τους εργολάβους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και χρειαζόμαστε μια πολύ ισχυρή νομική υπηρεσία” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad