Αλέκος Πνευματικός: Εμείς θέλουμε η πλατεία να τελειώσει γιατί είναι δικό μας έργο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Αλέκος Πνευματικός: Εμείς θέλουμε η πλατεία να τελειώσει γιατί είναι δικό μας έργο


Η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη έχει ένα πολύ όμορφο σχεδιασμό που ολοκληρώθηκε μάλιστα μέσα από δημόσια διαβούλευση που συμμετείχαν πολλοί Κορίνθιοι, αλλά και θεσμικοί φορείς. Σε αυτούς που μιλούν για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς τους λέω να δουν το Δημαρχείο μας για το οποίο έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.
Εμείς ως προηγούμενη δημοτική αρχή θέλαμε και θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο που έχει την δική μας σφραγίδα και θα αναβαθμίσει περαιτέρω την πόλη της Κορίνθου, την φυσιογνωμία της οποίας εμείς αλλάξαμε με αγώνα μοναχικό, δύσκολο, κόντρα στην πολεμική πολλών που σήμερα είναι δημοτική αρχή.
Οι πεζόδρομοι στο κέντρο της πόλης, η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου με τον Πήγασο, ο χώρος του λιμενικού ταμείου, το παραλιακό μέτωπο στον Άγιο Νικόλαο,η ανάπλαση τέρμα Κολιάτσου με την εμβληματική πεζογέφυρα – ποδηλατογέφυρα που ενοποίησε για πρώτη φορά το παραλιακό μας μέτωπο, η ανάπλαση στα καλάμια με τον Διογένη και το Μεγαλέξανδρο, αλλά και οι πλατείες στις συνοικίες της Κορίνθου (Αγιαννιώτικα, Αγιάννα,Αγιώργη, Νεάπολη, Καλλιθέα κλπ) είναι έργα μας, η δε ανάπλαση της πλατείας ολοκληρώνει τον σχεδιασμό μας.
Ο εργολάβος 16 μήνες εμπαίζει το Δήμο. Έχει εκτελέσει μόνο το 10% του έργου. Το Μάρτιο του εστάλη ´´ειδική πρόσκληση´´ σύμφωνα με το άρθρο 160 του νόμου 4412 που είναι η αρχή για να βγει μία εταιρεία που κατασκευάζει έργο έκπτωτη από την εργολαβία. Τους τελευταίους μήνες ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει το έργο μόνο στα έγγραφα της.Στόχος της είναι να βγάλει αποζημιώσεις εις βάρος του Δήμου γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν το νου τους στην δημοτική αρχή. Οι τελευταίοι χειρισμοί της και ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που παρανόμως δίνει παράταση στον εργολάβο να ολοκληρώσει το έργο, δίνουν επιχειρήματα στις διεκδικήσεις του. Το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε θα γλιτώσει ο Δήμος 500.000 Ευρώ. Οι υπεύθυνοι, ο κ. Σταυρέλης και ο κ.Νανόπουλος που καταγγέλλοντας εμένα προσωπικά λέγοντας ότι θα χαρίσω 500.000 € στους εργολάβους, μας ανάγκασαν να αγνοήσουμε την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής διαγωνισμού και μας οδήγησαν ομόφωνα και με την ψήφο τους, σε ανακήρυξη αυτής της εταιρείας ως κατασκευάστριας του έργου, που δήλωνε εξαρχής ότι θα έχει ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στη αιτιολόγηση προσφοράς που της ζητήθηκε, φέρουν την ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο.
Χαίρομαι που αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνουν και με την ψήφο τους σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, στηρίζοντας την συνέχιση των εργασιών από την εταιρεία που μας εμπαίζει και σήμερα. Εμείς και τότε στην οικονομική επιτροπή δηλώσαμε ότι αμφιβάλλουμε έντονα αν η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να ολοκληρώσει το έργο.
Τότε και τώρα δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι ευχόμαστε να ολοκληρωθεί το έργο με την συγκεκριμένη εταιρεία και να γλιτώσει ο Δήμος 500.000 € και να δικαιωθούν ο κ. Νανόπουλος και ο κ. Σταυρέλης. Οι ευθύνες των χειρισμών είναι δικές τους. Ευχόμαστε να μην ζημιωθεί ο Δήμος μας.
Εμείς θέλουμε η πλατεία να τελειώσει γιατί είναι δικό μας έργο.

Πορεία Ευθύνης-Αλέξανδρος Πνευματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad