Σε ήρεμο κλίμα το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Σε ήρεμο κλίμα το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου


Σε ήρεμο κλίμα διεξήχθη η 19η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Στελεχώθηκαν επιτροπές, ενώ υπήρξαν και εγκρίσεις κάποιων προγραμματικών συμβάσεων.

Επίσης, απαντήθηκε επερώτηση του συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης, Νίκου Γόντικα, για το θέμα των πιθανών αποζημιώσεων σε ανάδοχο έργου οδοποιίας, στην Μεσσηνία, ενώ, αποφασίστηκε και η έγκριση πρότασης, για 8 προσλήψεις συμβασιούχων, αλλά και κάποιων διμηνιτών-χειριστών βαρέων μηχανημάτων.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας σε ευρωπαικό πρόγραμμα, ενώ το ζήτημα της παρακράτησης των θεσμοθετημένων πόρων της Περιφέρειας, κάτι που είχε στο πρόσφατο παρελθόν, ζητήσει ο περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Πετράκος, συμφωνήθηκε να εξεταστεί ως πρώτο θέμα, στο αμέσως επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Αίτημα του κ. Τατούλη, να εξεταστεί ως τακτικό θέμα, το ζήτημα ΔΕΗ Μεγαλόπολης, δεν προχώρησε, αφού ο πρόεδρος του συμβουλίου, ισχυρίστηκε, ότι δεν υπήρχε τέτοια απόφαση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πεσυ Πελοποννήσου και υπενθύμισε στο Σώμα, ότι οι εξελίξεις της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση, στις 30 του μήνα.

Το περιφερειακό συμβούλιο, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, έκδοση ψηφίσματος (απ’ την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου») καταδίκης της Τουρκικής εισβολής, στο βόρειο μέρος της Συρίας, ενώ μία διαφορετική εκδοχή ψηφίσματος, της Λαικής Συσπείρωσης, δεν βρήκε ανταπόκριση στην ψηφοφορία.


ΠΗΓΗ:https://www.ert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad