Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις και στη Κορινθία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις και στη Κορινθία


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.10.2019 έως και χθες (30.10.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια πενήντα επτά (857) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εξήντα πέντε (665) ήταν ημεδαποί και εκατόν ενενήντα δύο (192) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα ένα (681) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα οχτώ (98) άτομα, από τα οποία πενήντα εννέα (59) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα έξι (66) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για κλοπή.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος της θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής της.

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αθηνών, για φορολογικές παραβάσεις.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για έκθεση.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Έξι (6) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία (1) ημεδαπή στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει την 8.8.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος ενός (1) 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε ποιμνιοστάσιο ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 1.10.2019 έως την 9.10.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης . Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις κλοπής σε δύο (2) οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο 2018 έως την 14.9.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, για κλοπές κατ΄εξακολούθηση.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αποθήκη ημεδαπού, που είχαν γίνει την 25.10.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κυπαρισσίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχαν γίνει την 22.9.2019, στην Καλαμάτα . Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες οχτώ (308) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10,16- γραμμαρίων, -3- κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -770- ευρώ και είδη συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, στη Λακωνία και

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,2- γραμμαρίων, τσιγαριλίκι κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, -2- ναρκωτικά δισκία καθώς και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad