Κορινθία: Εξιχνίαση ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κορινθία: Εξιχνίαση ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση ληστείας, πενήντα μία (51) περιπτώσεις κλοπών και έξι (6) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Δυτικής Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, κυρίως οχημάτων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες προσέγγιζαν καταστήματα, επιχειρήσεις και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας χρησιμοποιώντας οχήματα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει και αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Όπως προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω την 28.9.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέρρηξαν ξενοδοχείο και με την απειλή βίας και ξύλινων αντικειμένων ακινητοποίησαν υπάλληλο αυτού και αφαίρεσαν δύο (2) χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή, κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.

Επιπλέον, οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του έτους 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και Δυτικής Αττικής, διέπραξαν συνολικά:

• δύο (2) κλοπές σε οικίες,
• είκοσι τέσσερις (24) κλοπές και πέντε (5) απόπειρες κλοπών σε καταστήματα και επιχειρήσεις,
• είκοσι πέντε (25) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε τρία (3) από τα παραπάνω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτά.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτια, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -42.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ δέκα εννέα (19) από τα παραπάνω αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad