Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη για την κοινωνική πολιτική - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη για την κοινωνική πολιτική


Κάθε πτυχή της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στη δίωρη σημερινή σύσκεψη, προσδιορίστηκαν οι στόχοι της εν λόγω πολιτικής, ο τρόπος υποστήριξής της, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και η προβολή της.

“Η κοινωνική μας πολιτική θα είναι απολύτως συγκεκριμένη και θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις που θα συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους” σημείωσε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Οπως τόνισε, οι άξονες της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας είναι οι εξής:

α) Υποστήριξη των ρομά, σε επίπεδο στέγης και απασχόλησης

β) Υποστήριξη των ανέργων, είτε με χρηματοδότησή τους για την έναρξη επιχειρήσεων εκ μέρους τους, είτε με επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψή τους, μέσω του ΟΑΕΔ

γ) Αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, μέσω του ΟΚΑΝΑ

δ) Υποστήριξη των αμεα, ιδιαίτερα των παιδιών, με τη δημιουργία Κέντρων σε κάθε μεγάλη πόλη της Περιφέρειας

ε) Υποστήριξη διαβητικών και καρκινοπαθών

“Θα υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις, στοχευμένες και με τις απαιτούμενες πιστώσεις, ενώ στον σχεδιασμό μας προβλέπεται να εμπλακούν στις εν λόγω δράσεις όχι μόνο ο δημόσιος τομέας όπως οι δήμοι και τα νοσοκομεία, αλλά και ιδιωτικοί φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς” κατέληξε ο περιφερειάρχης.πηγή είδησης και εσωτ. φωτό:www.ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad