Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των Χριστουγέννων για τα παιδιά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των Χριστουγέννων για τα παιδιά


Μια τραγική ιατρική έκθεση υπενθυμίζει πως δεν είναι όλα ρόδινα στις μέρες των γιορτών

Όποιος έχει μικρά παιδιά ξέρει καλά πόσο γρήγορα μπορούν να καταπιούν πράγματα που δεν είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Μια κατάσταση που επιδεινώνεται τα Χριστούγεννα, όταν η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονται σε σπίτια για να γιορτάσουν με συμβάσεις καθόλου κατάλληλες για τα παιδιά, όπως τα πλαστικά, οι κορδέλες και άλλα ανθυγιεινά για τον οργανισμό μας πράγματα.

Αυτό θέλει να μας υπενθυμίσει μια ομάδα αυστραλών γιατρών, πως πλάι στις γιορτές και τα πανηγύρια χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για τα παιδιά.

«Τα Χριστούγεννα είναι γνωστά για την εορταστική διακόσμηση. Τραπέζια με φανταχτερά πράγματα και άλλα σύνεργα διακόσμησης», λένε χαρακτηριστικά στη μελέτη τους στο περιοδικό «Medical Journal of Australia», «πιστεύουμε πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατάποση αυτών των ξένων σωμάτων χρειάζονται προσοχή».

Και παραθέτουν ένα ανατριχιαστικό περιστατικό με ένα κοριτσάκι 9 μηνών που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του έχοντας καταπιεί ένα χριστουγεννιάτικο αστεράκι.

Οι γιατροί δεν το κατάλαβαν μάλιστα και την έστειλαν αρχικά στο σπίτι της, πριν επιστρέψει μερικές μέρες μετά και μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Γι’ αυτό και η μελέτη καλεί και το ιατρικό προσωπικό να δείξει αυξημένη προσοχή σε τέτοια περιστατικά που συμβαίνουν τα Χριστούγεννα.

Όσο για τους γονείς, οι γιατροί συμβουλεύουν να βλέπουν πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που φέρνουν στο σπίτι τους. Και να μη στολίζουν με πράγματα που μπορούν να αποβούν μοιραία για τα παιδιά τους…




ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad