Η «Ζηνοβία» έφυγε… ο «Ηφαιστίων» έρχεται –Οδηγίες και μέτρα της τροχαίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Η «Ζηνοβία» έφυγε… ο «Ηφαιστίων» έρχεται –Οδηγίες και μέτρα της τροχαίας


Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Νέο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου. Θα επηρεαστεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα.

Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις. Η κακοκαιρία θα συμπέσει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων και κυρίως με την επιστροφή των εκδρομέων.

Γι’αυτό και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση με τα έκτακτα μέτρα και τις οδηγίες προς τους οδηγούς:

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.
Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.

Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

«Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad