Εξαγγελίες Π. Νίκα για Λουτράκι και Ισθμό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Εξαγγελίες Π. Νίκα για Λουτράκι και Ισθμό


Στην προσπάθεια που καταβάλει η περιφερειακή αρχή για την οργάνωση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται με βάση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου. (ΤΟΛ)

“Η δική μας δουλειά ως Περιφέρεια είναι να βελτιώσουμε την ελκυστικότητα της περιοχής μας. Βασική προϋπόθεση για αυτό αποτελούν παράγοντες όπως η καθαριότητα, οι ασφαλείς δρόμοι, η δενδροφύτευση, η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, δρομολογούμε την ενίσχυση των επιχειρήσεων που υπηρετούν την επισκεψιμότητα της Περιφέρειας κατά την ευρεία έννοια. Δηλαδή, εκτός από τις ξενοδοχειακές και τις επιχειρήσεις που άμεσα ωφελούνται από τον τουρισμό, ενισχύουμε και όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με προϊόντα μεσογειακής διατροφής, μεταξύ των οποίων το κρασί, που είναι το πλέον ελκυστικό και εμπορεύσιμο προϊόν της Περιφέρειας” σημείωσε ο Π. Νίκας μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κορινθία, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στον άμεσο προγραμματισμό περιλαμβάνονται εκτεταμένες αναπλάσεις, τόσο στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου, όσο και στην περιοχή του Ισθμού.

Επίσης, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι θα υπάρξουν και άλλα έργα στον ορεινό όγκο, ιδιαίτερα η οδική διασύνδεση των Τρικάλων με τον Φενεό, ενώ έχει δρομολογηθεί και μια σειρά έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αρχαιολογικού, μουσειακού κ.α. με τη συνολική δαπάνη των πιο πάνω παρεμβάσεων να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η εμπειρία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου θα αξιοποιηθεί από την Περιφέρεια, η οποία θα επιδιώξει τη συνεργασία μαζί του.

Στην εκδήλωση -παρουσία, μεταξύ άλλων, των βουλευτών Μαριλένας Σούκουλη και Νίκου Ταγαρά, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή- παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων τουριστικής προβολής για το 2019 που υλοποίησε ο ΤΟΛ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

πηγή: www.ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad