Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά – Πιθανή η αλλαγή στις πανελλήνιες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά – Πιθανή η αλλαγή στις πανελλήνιες


«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως για τα μέτρα που έχουν παρθεί για τα σχολεία (θα παραμείνουν έως τις 10 Απριλίου). Η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα…

Η Υπουργός Παιδείας μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι υπάρχουν τρία εναλλακτικά σενάρια, που εξετάζονται για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοϊού. Τα σενάρια είναι τα εξής: επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών και μείωση της εξεταστέας ύλης.

Ιδιαίτερα για τις πανελλαδικές διευκρίνισε ότι στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, πρώτος γνώμονας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων τους οποίους όπως είπε «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς “συμμετείχαν 110%”, δηλαδή ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad