Δείτε πώς γίνεται η διασπορά του φονικού ιού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Δείτε πώς γίνεται η διασπορά του φονικού ιού


«Φωνάζουν» οι επιστήμονες και οι ειδικοί ότι η μείωση των επαφών του κόσμου, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για την εξέλιξη του κορονοϊού, με το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» να έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο να έχει αποκτήσει μεγάλη αξία.

Σ’ αυτό στέκεται καθημερινά με αναρτήσεις του στα social media ο καθηγητής της Επιστήμης της Υγείας και πρώην Υπουργός, Ήλίας Μόσιαλος, έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες σημαντικές παρεμβάσεις…

Ο Ηλίας Μόσιαλος, μ’ ένα απλό γράφημα που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου (21/03), προσπαθεί να εξηγήσει με απλό τρόπο πώς γίνεται η διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Έβαλε τίτλο: «Η δύναμη της κοινωνικής αποστασιοποίησης και η σημασία των αποστάσεων ασφαλείας».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο διάγραμμα, ένας ασθενής ή φορέας μπορεί να μολύνει σε πέντε ημέρες περίπου 2,5 άτομα, ενώ σε 30 ημέρες η διασπορά μπορεί να φτάσει τους 406 συμπολίτες μας.

Επίσης, ένας ασθενής, με μείωση επαφών σε ποσοστό 50%, η μόλυνση μπορεί να φτάσει σε 1,5 άτομο σε 5 μέρες, και σε συνολικά 30 ημέρες μπορεί να νοσήσουν μόλις 15 συμπολίτες μας.

Ακόμα, ένας ασθενής, με μείωση επαφών κατά 75%, μπορεί να «μολύνει» μόλις 0,6 άτομα σε 5 μέρες, και η διασπορά σε ένα μήνα μπορεί να είναι μόνο σε 2.5 συμπολίτες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad