Το πανέξυπνο κόλπο μιας δασκάλας για να πλένουν οι μαθητές της πιο συχνά τα χέρια τους - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Το πανέξυπνο κόλπο μιας δασκάλας για να πλένουν οι μαθητές της πιο συχνά τα χέρια τους


Έγινε αμέσως viral

Το πλύσιμο των χεριών έχει μπει πλέον στο μικροσκόπιο. Η εξάπλωση του κορωνοϊού και τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν θέσει στο επίκεντρο τον πιο βασικό τρόπο προστασίας και προσωπικής υγιεινής.

Τα παιδιά ίσως να θέλουν λίγη περισσότερη πειθώ όσον αφορά στο πλύσιμο των χεριών.

Αυτό σκέφθηκε μια δασκάλα, που βρήκε ένα πανέξυπνο και απλό τρικ για να κάνει τους μαθητές της να πλένουν τα χέρια τους πιο συχνά.

Η Shauna Woods, δασκάλα στο Hallsville School στο Μισούρι των ΗΠΑ, είπε ότι οι αρρώστιες μέσα στη σχολική χρονιά είναι κάτι πολύ συνηθισμένο καθώς τα παιδιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, μοιράζονται αντικείμενα και μικρόβια.

Η ίδια έψαχνε τρόπους για να προωθήσει την υγιεινή μέσα στην τάξη και να μειώσει τις ασθένειες.

Αν και οι μαθητές της είχαν πρόσβαση στον νιπτήρα, σε απολυμαντικά μαντηλάκια και hand sanitizers, ήθελε να τους ενθαρρύνει να πλένουν τα χέρια τους περισσότερο.

Τι έκανε λοιπόν; Τους έκανε μια στάμπα!Έχει μια στάμπα που γράφει «Mrs. Woods» και την χρησιμοποιούσε για να την βάζει στα βιβλία της.

Αποφάσισε λοιπόν να τους κάνει στάμπα στο χέρι και τους είπε να πλύνουν τα χέρια τους στον νιπτήρα. Όταν θα έφευγε εντελώς η στάμπα στο τέλος της ημέρας, θα έπαιρναν ένα βραβείο.

Φυσικά, τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Γρήγορα έγινε κάτι σαν συνήθεια, που ακολουθούσαν τα παιδιά ευλαβικά.

Η δασκάλα μάλιστα είπε ότι ήταν ένα κίνητρο για εκείνα. Ο σκοπός επετεύχθη. Τα παιδιά έπλεναν πολλές φορές την ημέρα τα χέρια τους και έτσι προωθούσαν την προσωπική αλλά και συλλογική υγιεινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad