Μαθήματα με αντισηπτικά, προαιρετικά οι μάσκες, με απόσταση 1,5 μέτρο τα θρανία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μαθήματα με αντισηπτικά, προαιρετικά οι μάσκες, με απόσταση 1,5 μέτρο τα θρανία


Τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ενώ στις 18 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές Α’ -Β’ Λυκείου και Γυμνασίου.

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά λύκεια και μία ημέρα μετά στα ΕΠΑΛ. Διευκρίνισε δε ότι δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις φέτος.
Ωστόσο, η επιστροφή στα σχολεία θα έχει διαφορετικές συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να συνηθίσουν τα παιδιά.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας.
Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.
• Θα γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.
• Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο.

Επιπλέον:

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός.
Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.
Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.
Θα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.
Θα είναι προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Θα υπάρχει πρωτόκολλο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση τυχόν συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας – Διαδικασία ιχνηλάτησης με διαβαθμίσεις ανάλογα με το κάθε περιστατικό.
Προ της έναρξης, θα σταλούν στους Διευθυντές των σχολείων οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σχετικά με αναγκαία μέτρα προστασίας.
Θα υπάρχει Ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ.
Θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί).
Θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad