Η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου


Σε 16 συνολικά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου, όπως ενημερώνει σχετικά η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 1, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 3, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το εν λόγω δελτίο, η κατάσταση σήμερα Σάββατο στην Περιφέρεια είναι η εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ένας ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τo δεύτερο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτων και των νέων στοιχείων που προκύπτουν, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Περιφέρειά μας είναι δεκαέξι (16), καθώς τα δύο (2) έως τώρα περιστατικά της ΠΕ Αργολίδας καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας (παρέμεναν μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: ένα (1)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: τρία (3)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δώδεκα άνδρες (12) και τέσσερις γυναίκες (4),

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έξι (6) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad