Απίστευτο αλαλούμ μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών - Πολιτικής Προστασίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Απίστευτο αλαλούμ μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών - Πολιτικής Προστασίας


Την ώρα που ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν.Χαρδαλιάς, με τον γνωστό -"πειστικό", "αψύ", αλά Πολάκη στυλ- τρόπο του, λέει ορθά κοφτά στους Έλληνες της Βρετανίας να κάτσουν στ' αυγά τους, αφήνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, να εννοηθεί ότι η Αθήνα δεν θα τους επαναπατρίσει, το υπουργείο Εξωτερικών σπεύδει να εγκαταστήσει στο Λονδίνο, για σειρά μηνών, "ειδικό απεσταλμένο" του για... τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης εμφανιζόταν ως αυτός που θα υλοποιούσε την εκκένωση των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν παγιδευμένοι επί ημέρες στα αεροδρόμια του Λονδίνου, προσπαθώντας να βρουν τρόπο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Τώρα, το υπουργείο Εξωτερικών κάνει ένα βήμα πάρα πέρα. Ειδικότερα, με απόφαση που ελήφθη στις 27 Μαρτίου 2020, "λόγω υπηρεσιακής ανάγκης", όπως αναφέρεται, εγκρίνεται "η μετάβαση και παραμονή, με ειδική αποστολή υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών ως ειδικού απεσταλμένου του υπουργού Εξωτερικών για την κρίση εξαιτίας του Covid-19 τον Παναγιώτη Καλογερόπουλο, πρέσβη από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προς την πρεσβεία στο Λονδίνο, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, εντός του τρίτου δεκαημέρου του μηνός Μαρτίου 2020" (!).

Κοντολογίς, το υπουργείο δεν στέλνει απλά έναν "ειδικό απεσταλμένο" για την "εκκένωση" κάποιων πρόσκαιρα αποκλεισμένων -σε αεροδρόμια- Ελλήνων, αλλά για μακρά εγκατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα. Ίσως όσο κρατήσει η επιδημία. Κάτι που, εκτός των άλλων, προφανώς σημαίνει επιπλέον αποζημιώσεις από τον κορβανά του υπουργείου για εκτός έδρας υπηρεσία, κ.ο.κ.

Κι' όλα αυτά την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών έχει πέσει έξω στον προϋπολογισμό του 2020, ήδη από τον Μάρτιο μήνα, όπως έχει αποκαλύψει το Antinews (βλέπε: Αποκάλυψη: «Λουκέτο» στο υπουργείο Εξωτερικών, λόγω έλλειψης χρημάτων).

Το ερώτημα, βέβαια, που εύλογα προκύπτει, είναι γιατί αποφασίζεται η τοποθέτηση στο Λονδίνο ενός διπλωμάτη που στέλνεται από την Αθήνα, και δεν αναλαμβάνουν τα στελέχη και τα μέλη της πολυπληθούς πρεσβείας μας στη βρετανική πρωτεύουσα αυτή την αποστολή. Να σημειωθεί πως, κατά πληροφορίες, το εκεί προσωπικό υπολογίζεται σε τουλάχιστον τριάντα άτομα.

Η τοποθέτηση του διπλωμάτη σε αυτό το "προσωρινό", νέο πόστο, ειδικά στο Λονδίνο, κατά πληροφορίες, έχει προκαλέσει έντονη φημολογία στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών, μεταξύ των υπαλλήλων του. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι είναι αρκετοί οι μνηστήρες που εποφθαλμιούν τη θέση του επικεφαλής στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Μια πρεσβεία που θεωρείται "θελκτικός" προορισμός για αρκετούς διπλωμάτες.

Πρέσβης σήμερα είναι ο κ. Δημήτρης Τζιράς, ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 2002 έως 2005 είχε αποσπασθεί στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004".

Κατά τα λοιπά, ενδιαφέρον θα είχε η αντίδραση του κ.Χαρδαλιά σε αυτή την κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών. Ως γνωστόν, ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έχει δηλώσει πως η Αθήνα αποκλείει μαζικό επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Βρετανία. Άραγε, τώρα, εάν του στείλουν ένα τσούρμο Έλληνες από το "νησί", θα' χει οργανώσει τουλάχιστον την υγειονομική εξέτασή τους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"; 'Η θα αναζητούνται, μετά, μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για να μαζεύουν κρούσματα από τις κάθε λογής Ικαρίες;

ΠΗΓΗ:antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad