Δημήτρης Πρωτοπαπάς:Στρατόπεδο-Διοικητήριο Κορίνθου. Τι ειπώθηκε στην συνέντευξή μου και τι προτείνω - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Πρωτοπαπάς:Στρατόπεδο-Διοικητήριο Κορίνθου. Τι ειπώθηκε στην συνέντευξή μου και τι προτείνω


Η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε να κάνει πολεοδομική μελέτη (55.000€) στο στρατόπεδο της Κορίνθου προκειμένου από τα 300 περίπου στρέμματα που υπάρχουν τα 150 να δοθούν στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ως οικόπεδα και τα υπόλοιπα 150 στρέμματα να περιέλθουν στο Δήμο.Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και η προηγούμενη δημοτική αρχή, μόνο που η νέα κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει αυτήν την συμφωνία. Επιπλέον η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει στα χέρια της κάποιο συμφωνητικό που να δεσμεύει το Υ.Ε.Αμυνας σε αυτή την κατεύθυνση και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικαιροποιηθεί (εφόσον έχει νομική ισχύ),η προηγούμενη συμφωνία.
Υποστηρίζω λοιπόν ότι αυτή η συμφωνία είναι δύσκολη, προυποθέτει δε την ολοκλήρωση και υλοποίηση της πράξης εφαρμογής που απαιτεί χρόνο, δεδομένης της εμπειρίας και της εφαρμογής ανάλογων σχεδίων στην πόλη μας.
Οπότε όπως λέει ο λαός: << ζήσε Μάη να φας τριφύλλι>>. Υπάρχει όμως λύση;
Ναι με προυποθέσεις και μεγάλο αγώνα από την πλευρά του Δημάρχου, που μέχρι στιγμής κινείται σε λάθος δρόμο και επιτέλους θα πρέπει να ορθώσει ανάστημα.
Προτείνω να συζητηθούν οι παρακάτω λύσεις :
Πρώτη λύση: Αμεση παραχώρηση τουλάχιστον 50 στρεμμάτων στο Δήμο μας (ως δείγμα καλής θέλησης και αξιοπιστίας) από το Υ.Ε.Αμυνας, με στόχο να γίνει αρχικά το Διοικητήριο και συνέχιση από πλευράς Δήμου της πολεοδόμησης, στην λογική του κερδίζω-κερδίζεις! Φυσικά εδώ να επισημάνω ότι εκτός από τη μάχη που καλείται να δώσει ο Δήμαρχος, απαιτείται κυρίως η συμβολή των εκλεγμένων βουλευτών και η πίεσή τους προς τη κυβέρνηση, καθώς και του Περιφερειάρχη.
Δεύτερη λύση: Με δεδομένο ότι ο Κ. Νίκας έδωσε με χρησιδάνειο (δηλαδή δωρεάν για 99 χρόνια) τη χρήση των στρατοπέδων της Τρίπολης και του Ναυπλίου, γιατί να μην διεκδικήσουμε και εμείς αυτό που μας ανήκει; Επομένως κ.Δήμαρχε καλέστε τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τις Δημοτικές παρατάξεις να πιέσετε με νύχια και με δόντια προς αυτή την κατεύθυνση. Εχουμε ελπίδες να διεκδικήσουμε το στρατόπεδο αφού βάλατε πλάτη όπως σας ζήτησαν οι βουλευτές της κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθούν εντός αυτού οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Τώρα καλέστε αυτούς που το ζήτησαν, να βάλουν αυτοί πλάτη.Μάχη θέλει και όχι υποσχέσεις που δεν τηρούνται.
Προυπόθεση και των δύο λύσεων όμως είναι, να έχετε ένα σχέδιο (που δεν έχετε), ασφαλούς μεταφοράς τόσο των ανοιχτών, όσο και των κλειστών δομών σε βάθος διετίας. Περιοχές ενδεχομένως όπως το πεδίο βολής ή άλλο μέρος που θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, που να πληροί τους κανόνες υγεινής και ασφάλειας, με χρηματοδότηση του κράτους, του δήμου και ιδιωτών ακόμη, εφόσον θέλουν να προσφέρουν.
Σε ότι αφορά το διοικητήριο, η θέση του είναι εντός και μόνο του στρατοπέδου για ευνόητους λόγους αλλά και απολύτως λειτουργικούς. Κάθε άλλη λύση περιπλέκει τα πράγματα για την πόλη μας και φέρνει ακόμα πιο πίσω τη διεκδίκηση του στρατοπέδου, προς όφελος των πολιτών και του Δήμου Κορινθίων.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad