Όλοι οι λόγοι που πρέπει να φοράς αντηλιακό την άνοιξη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Όλοι οι λόγοι που πρέπει να φοράς αντηλιακό την άνοιξη

 


Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ ότι θα πρέπει να φοράς όλο τον χρόνο αντηλιακό, τώρα ήρθε η ώρα να το μάθεις. Είτε είναι χειμώνας είτε άνοιξη, το αντηλιακό θα πρέπει να είναι η πρώτη σου κίνηση πριν βγεις έξω. Μάθε το γιατί!

Δεν χρειάζεται να κάνει υπερβολική ζέστη για να καείς.
Η ακτινοβολία UV υπάρχει άσχετα από την θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανέβει 30 βαθμούς η θερμοκρασία έξω για να καείς στο πρόσωπο, αν δεν έχεις βάλει αντηλιακό.
Ο ήλιος της άνοιξης μπορεί να είναι αρκετά έντονος. Ο ήλιος βρίσκεται στην υψηλότερη γωνία του το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τότε είναι που οι ισχυρότερες ακτίνες UV «χτυπούν» το δέρμα σου. Αλλά, μέχρι το τέλος της άνοιξης, οι ακτίνες UV μπορεί να έχουν ήδη την δύναμη του καλοκαιριού σε πολλές περιοχές.

Μεγαλύτερη ημέρα σημαίνει περισσότερες ώρες έξω στον ήλιο.
Ένα από τα οφέλη της άνοιξης είναι ότι αλλάζει η ώρα και μεγαλώνει η μέρα. Και ενώ αυτό είναι καλό γιατί μπορείς να περάσεις περισσότερες ώρες έξω σε βόλτες και δουλειές, ταυτόχρονα σημαίνει ότι εκτίθεσαι περισσότερο και στον ήλιο.
Θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα μέρη του σώματός σου που μένουν ακάλυπτα καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια, χρειάζονται αντηλιακό πριν βγεις έξω.

Ειδικά αν ταξιδεύεις ή έχεις πάει μία βόλτα στη θάλασσα ή για σκι σε ένα βουνό, το αντηλιακό σου χρειάζεται επανάληψη κάθε λίγες ώρες. Θα πρέπει να έχεις στο νου ότι το νερό, η άμμος και το χιόνι αντανακλούν τις ακτίνες UV. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σου παίρνει διπλή δόση από τις βλαβερές ακτίνες- αυτές που έρχονται κατευθείαν από τον ήλιο και αυτές που αντανακλώνται από τις επιφάνειες γύρω σου.

Οι καλοκαιρινοί κανόνες εφαρμογής αντηλιακού ισχύουν και την άνοιξη.
Θα πρέπει η αντηλιακή προστασία να σου γίνει μία συνήθεια όλο τον χρόνο. Άρα, θα πρέπει πάντοτε να βάζεις αντηλιακό 15 με 30 λεπτά πριν βγεις έξω.
Ενώ ο τύπος ακτινοβολίας που προκαλεί τα καψίματα, η UVB, είναι πιο έντονη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, η UVA ακτινοβολία, που προκαλεί ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος, υπάρχει όποια ώρα και αν υπάρχει ήλιος, όλο τον χρόνο.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας, δηλαδή προστασία ενάντια τόσο στην UVA όσο και στην UVB ακτινοβολία, αλλά και με υψηλό δείκτη προστασίας.

Και μην πιστεύεις ότι το περσινό αντηλιακό κάνει καλά τη δουλειά. Τα αντηλιακά παραμένουν ενεργά για περίπου τρία χρόνια, αλλά μπορεί να χαλάσουν νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης τους, ειδικά αν δεν φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Τέλος, το ιδανικό είναι να παραμένεις στη σκιά τις επικίνδυνες πρωινές ώρες και να βάζεις αντηλιακό, να φοράς καπέλο και ρούχα που θα καλύπτουν το σώμα σου, αν χρειάζεται να βγαίνεις έξω όταν υπάρχει η επικίνδυνη ακτινοβολία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad