Προς ολοταχώς για το Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Προς ολοταχώς για το Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών


 

Σε στενό, ασφυκτικό πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε το μεσημέρι δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν σε αυτό, να μπορούν να υποβάλλουν μια ελεύθερη ερώτηση σε αντικατάσταση της ενότητας της καταληκτικής τοποθέτησης για καθέναν από τους πολιτικούς 6 αρχηγούς.

Ως μικρή υποχώρηση από την πλευρά των κομμάτων, στις θεματικές ενότητες που είχαν καθοριστεί:

1.Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση
2.Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3.Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια
4.Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος
5.Περιβάλλον και Ενέργεια, προστέθηκε μια ακόμα που αφορά στην Νέα Γενιά.
6.Η «Νέα Γενιά» αφήνει κάπως πιο ελεύθερο το πεδίο για να τεθούν γενικότερου ενδιαφέροντος ερωτήσεις όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά τη διάρκεια της δίωρης συνεδρίασης.

Σύμφωνα με όσα καθορίστηκαν, οι ερωτήσεις θα ξεκινήσουν να τίθενται στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η φορά της κίνησης του ρολογιού.

Έτσι στην πρώτη ενότητα οι ερωτήσεις θα ξεκινήσουν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 2η από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, στην 3η από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη κοκ.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εκφράστηκε η άποψη οι ερωτήσεις να τεθούν περισσότερο τυχαία- ωστόσο η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει στη διάθεση του 30 δευτερόλεπτα για να θέσει την ερώτηση του, την οποία ο πολιτικός αρχηγός στον οποίο θα απευθύνεται θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε 1,5 λεπτά.

Υπάρχει η δυνατότητα ο δημοσιογράφος να επανέλθει στο ίδιο ερώτημα με ερώτηση διάρκειας 15 δευτερολέπτων ενώ η απάντηση του πολιτικού αρχηγού στη δευτερολογία του θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 45 δευτερόλεπτα. Στο τέλος του ντιμπέιτ κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 3 λεπτά προκειμένου να πραγματοποιήσει την καταληκτική του τοποθέτηση.
Συντονιστής του θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι: Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open), Ράνια Τζίμα (Mega). Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν προκειμένου να καθορίσουν τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα θέσουν τα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad