Το έξυπνο κόλπο χωρίς αλκοόλ για να αφαιρέσετε τους ενοχλητικούς λεκέδες από μελάνι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Το έξυπνο κόλπο χωρίς αλκοόλ για να αφαιρέσετε τους ενοχλητικούς λεκέδες από μελάνι


 

Με φυσικές πρώτες ύλες που έχετε ήδη στο σπίτι

να από τα προϊόντα που αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες από μελάνι είναι το οινόπνευμα, ενώ άλλα διαλύματα με βάση το οινόπνευμα που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από μελάνι είναι η λακ και το απολυμαντικό χεριών. Ωστόσο, κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν με βάση το οινόπνευμα, είτε επειδή είναι αλλεργικοί είτε επειδή θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα λιγότερο σκληρό και πιο φυσικό προϊόν.

Επιπλέον, ίσως έχετε οινόπνευμα, αλλά είναι βαμμένο ή περιέχει χλωρίνη, η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει το ύφασμα. Αν κάποιο από αυτά τα σενάρια ισχύει για εσάς, ίσως ψάχνετε για μια πιο φυσική λύση για την απομάκρυνση λεκέδων από μελάνι, την οποία ανακαλύψαμε στο housedigest.com

Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού και αλάτι
Ορισμένοι πιστεύουν ότι μόνο ο χυμός λεμονιού και το αλάτι, δύο ευρέως χρησιμοποιούμενα οικιακά συστατικά, μπορούν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από το μελάνι, καθώς τα λεμόνια είναι όξινα και το αλάτι απορροφά την υγρασία. Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτή τη μέθοδο, ξεκινήστε σκουπίζοντας τον λεκέ με ένα στεγνό πανί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μελάνι. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι το μελάνι εξαπλώνεται, χρησιμοποιήστε μόνο ένα στεγνό πανί. Πιέστε χυμό λεμονιού από ένα φρέσκο λεμόνι ή πάνω στη λερωμένη περιοχή και, στη συνέχεια, τρίψτε επιτραπέζιο αλάτι με τα δάχτυλά σας ή με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Αφού αφήσετε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό ακριβώς κάτω από τη βρύση ή με ένα εμποτισμένο πανί. Αν μπορείτε, ρίξτε το υλικό στο πλυντήριο και ελέγξτε αν έχει φύγει ο λεκές πριν το μεταφέρετε στο στεγνωτήριο. Αν δουλεύετε με κάτι όπως χαλί, μοκέτα ή έπιπλο που δεν μπορεί να μπει στο πλυντήριο, τρίψτε το με σαπούνι πιάτων και στη συνέχεια ξεπλύνετε ξανά με ένα βρεγμένο πανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad