Δήλωση Τσίπρα: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Δήλωση Τσίπρα: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος


  «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν μαζί μας τη μάχη. Ήταν η πιο δύσκολη μάχη που δώσαμε ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που μας ψήφισαν, υπό τις συνθήκες που διεξήχθη για εμάς η αναμέτρηση η ψήφος τους δεν ήταν δεδομένη.

Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης που διαφάνηκε μετά την κάλπη της απλής αναλογικής αποφεύχθηκε, υποστήκαμε μια σοβαρή εκλογική ήττα. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τη Δημοκρατία και την Κοινωνία. Η είσοδος στη Βουλή 3 ακροδεξιών κομμάτων μαζί με τα ποσοστά της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη είναι αρνητική εξέλιξη. Και έχει ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά θέματα. Ενώ η ρύθμισή της για το κόμμα Κασιδιάρη διόγκωσε την ακροδεξιά.

Οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώνουν τις αντιστάσεις τους. Χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές. (…) Πρέπει να ανανεώσουμε τολμηρά το δυναμικό μας από την κορυφή έως τη βάση δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. Απαιτεί να προβληματιστούμε για τις αιτίες του αποτελέσματος και να σταθούμε στο ύψος του ρόλου που μας έδωσαν οι πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση.

Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι ευρωεκλογές σε έναν χρόνο από σήμερα. (…) Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με τομές για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους για τη Δημοκρατία, για να δημιουργήσουμε τις βάσει για νέους συσχετισμούς. (…) Θα ξεκινήσουμε τις διεργασίες για να πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις. (…) Σ αυτή τη διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad