Γιάννης Φλωρινιώτης: Έπεσε η αυλαία για μια "μεγάλη φίρμα" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Γιάννης Φλωρινιώτης: Έπεσε η αυλαία για μια "μεγάλη φίρμα"

 

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Φλωρινιώτης στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό εμφύσημα.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης νοσηλευόταν στο Σωτηρία περίπου μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 και ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 14 ετών.


 Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά.

Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

 

«Πειράζει που είμαι φίρμα»

Πολλά ήταν τα τραγούδια του κ. Φλωρινιώτη που άφησαν εποχή κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, η οποία τοποθετείται χρονικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, αλλά και οι συνεργασίες του με ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας.

Η δισκογραφία του είναι «πλούσια» από συνεργασίες και επιτυχίες, ωστόσο στη «σύγχρονη μουσική ιστορία» το «Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα» στιγμάτισε για άλλη μία φορά τη μουσική σκηνή της χώρας και αγαπήθηκε όσο και τα παλιά κομμάτια του καλλιτέχνη.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980 και αγαπήθηκε αρκετά γρήγορα από το κοινό και άρχισε να ακούγεται, ακόμη και σήμερα, σε αρκετά κέντρα διασκέδασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad