Δημοσκόπηση στο Δήμο Κορινθίων: 𝚮 𝚳𝚬𝚻𝚸𝚮𝚺𝚮 𝚻𝚮𝚺 𝐎𝐏𝐈𝐍𝐈𝐎𝐍 𝚬𝚷𝚰𝚩𝚬𝚩𝚨𝚰𝛀𝚴𝚬𝚰 𝚻𝚶 𝐚𝐟𝐭𝐨𝐝𝐢𝐨𝐢𝐤𝐢𝐬𝐢.𝐠𝐫 - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Δημοσκόπηση στο Δήμο Κορινθίων: 𝚮 𝚳𝚬𝚻𝚸𝚮𝚺𝚮 𝚻𝚮𝚺 𝐎𝐏𝐈𝐍𝐈𝐎𝐍 𝚬𝚷𝚰𝚩𝚬𝚩𝚨𝚰𝛀𝚴𝚬𝚰 𝚻𝚶 𝐚𝐟𝐭𝐨𝐝𝐢𝐨𝐢𝐤𝐢𝐬𝐢.𝐠𝐫

 


Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν κυκλοφόρησε η μέτρηση του aftodioikisi.gr, παρότι εντυπωσιάστηκα από τα αποτελέσματα, σκέφτηκα ότι κάποια από αυτά ήταν ίσως υπερβολικά.
◾ Να όμως που χθες η Κολιάτσου, με επίσημη ανακοίνωση, "διέρρευσε" μια δική της δημοσκόπηση από την Opinion. Ίσως κατά λάθος, παρότι η ανακοίνωση μιλά για την παράσταση νίκης, οι "επικοινωνιολόγοι" της Κολιάτσου μοίρασαν την καρτέλα της πρόθεσης ψήφου που περιέχει την αδιευκρίνιστη ψήφο και είναι πολύ πιο χρήσιμη για μελέτη από την "παράσταση νίκης" από Ιούνιο μήνα.
◾ Εξηγήσαμε στο πρώτο μας VB Live τη διαφορά των καρτών της "πρόθεσης ψήφου" και της "εκτίμησης ψήφου". Η πρώτη περιλαμβάνει την αδιευκρίνιστη ψήφο, η δεύτερη κάνει αναγωγή χωρίς αυτή.
◾ Να είναι καλά οι άνθρωποι, μάς έδωσαν υλικό για μελέτη και επιβεβαιώνουν την έρευνα του aftodioikisi.gr, σύμφωνα με την οποία το 73% εκτιμά με "Σίγουρα όχι" ότι η τρέχουσα Δημοτική Αρχή δεν θα επανεκλεγεί, και με 65% "Καθόλου" δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της τρέχουσας Αρχής στο Δήμο Κορινθίων. 
 

 
◾ Για να δούμε λοιπόν τί λέει και η έρευνα της Opinion με την "Πρόθεση Ψήφου" :
- To 68,3% δεν επιλέγει τη σημερινή Δημοτική Αρχή (συμπεριλαμβάνω και το "δεν έχω αποφασίσει ακόμα" γιατί δεν λογίζεται στην αναγωγή της παράστασης νίκης, αλλά αποτελεί μέρος της πρόθεσης ψήφου). Το ποσοστό αυτό είναι πολύ κοντά στο 65% που δηλώνει μη ικανοποιημένο από το έργο της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής στη μέτρηση του aftodioikisi.
- Με 32,1% η Opinion μετράει το "δεν έχω αποφασίσει ακόμα" και το "δεν ξέρω/δεν απαντώ". Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής (31,7%), και μάλιστα σε περίοδο υψηλής συσπείρωσης καθώς είμαστε στο μέσον της περιόδου δυο Εθνικών Εκλογικών αναμετρήσεων, με σαρωτική καταγραφή από πλευράς ΝΔ, και με συνεχείς ανακοινώσεις υποψηφίων από την παράταξη του τρέχοντος Δημάρχου. Το ποσοστό είναι αν μη τι άλλο εξαιρετικά εντυπωσιακό.
- Η μέτρηση της Opinion σε συνδυασμό με τη μέτρηση του aftodioikisi.gr και το 73% της προοπτικής μη επανεκλογής της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής, μάς δείχνει με ασφάλεια ότι αυτό το 32,1% το πιο πιθανό είναι να κινηθεί σε οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό εκτός από αυτόν του τρέχοντος Δημάρχου.
- Αν αναλογιστούμε ότι το 2019, την πρώτη Κυριακή, η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" έγραψε 25,53%, από τη μέτρηση της Opinion φαίνεται ότι πράγματι αντλεί ένα ποσοστό από το 23,75% του ακατονόμαστου, αλλά σίγουρα πολύ μικρότερο από αυτό που προσδοκά. Ακόμα χειρότερο για την ίδια, από το 21,91% των συνεργαζόμενων συνδυασμών, φαίνεται ότι αντλεί ακόμα μικρότερο ποσοστό, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών αυτών προσχώρησαν, όχι όμως και οι ψηφοφόροι τους.
◾ Η μέτρηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Κολιάτσου πανηγυρίζοντας, μάλλον θα έπρεπε να την κρατήσει στο συρτάρι και να μην τη δώσει πουθενά, γιατί - τουλάχιστον για την ίδια - ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ το σενάριο της πρώτης Κυριακής. Ξαναλέω, είμαστε σε περίοδο υψηλής συσπείρωσης για τον προνομιακό της χώρο. Το 4,6% του Γκουργιώτη αντικατοπτρίζει τα όσα συμβαίνουν και σε Εθνικό Επίπεδο και αυτό είναι ακόμα ένα σημάδι του βαθμού συσπείρωσης που περιέχει το ποσοστό της παράταξης του Δημάρχου στην πρόθεση ψήφου.
◾ Για όλους τους υπόλοιπους, η μέτρηση της Opinion είναι εξαιρετικά ευοίωνη ως προς το ότι σε περίοδο ελάχιστης επικοινωνιακής τους προβολής και ενεργοποίησης των καμπανιών τους (από τη Δημοτική Αρχή παίζουν ήδη εδώ και ένα μήνα "χορηγούμενες", drones, ελικόπτερα, ταρατατζούμ, φωτο-boost κτλ), κρατούν ή αυξάνουν τα ποσοστά τους και έχουν λαμπρό πεδίο άντλησης από αυτό το 32,1% που δεν επιλέγει την τρέχουσα Δημοτική Αρχή συνολικά (με ασφαλή εκτίμηση συνδυασμού των δύο μετρήσεων).
◾ Είναι μάλιστα τέτοιο το ποσοστό αυτό, που θεωρητικά θα μπορούσε να υποστηρίξει ακόμα και σενάριο νίκης από την πρώτη Κυριακή, για συνδυασμό πέρα από τη Δημοτική Αρχή, με βεβαιότητα σε πιθανή συνένωση δυνάμεων, πιο δύσκολα αλλά όχι απίθανα, για κάποιον συνδυασμό μεμονωμένα.
◾ Ενδιαφέρουσα λοιπόν η καρτέλα που μάλλον κατά λάθος δόθηκε στη δημοσιότητα, και σίγουρα απολύτως ανακόλουθη με το κείμενο πανηγυρισμών που τη συνόδευσε.
 
Βασίλης Μπαλάφας
Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad