Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ καταγγέλλει τον Σταματόπουλο ότι “φυτεύει” τις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ καταγγέλλει τον Σταματόπουλο ότι “φυτεύει” τις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός “Επόμενη Μέρα” του Δημήτρη Πιστεύου που διεκδικεί τον δήμο Σικυωνίων στις επερχόμενες εκλογές, με αφορμή την επαναφορά στην δημόσια συζήτηση του θέματος των ανεμογεννητριών στην Ζήρεια. Στην ανακοίνωση σημειώνουν πως οι ανεμογεννήτριες έτοιμες να εγκατασταθούν στο δήμο, «χάρη» στον Δήμαρχο και θυμίζουν ότι επί τρία χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση 45/2020 του δημοτικού συμβουλίου, η οποία επέβαλλε μία σειρά απο δράσεις.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ αναφέρεται:

Η επί τρία χρόνια αδιαφορία του απερχόμενου δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου και συνολικά της δημοτικής αρχής Σικυωνίων να υλοποιήσουν την απόφαση 45/2020 του δημοτικού συμβουλίου φέρνει προ των πυλών την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον δήμο μας.

 


Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου είχε ληφθεί μία απόφαση που -μεταξύ άλλων- προέβλεπε:

  • την ενημέρωση των πολιτών για τις αρνητικές επιπτώσεις από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών,
  • την ενημέρωση των κοινωνικών φορέων του Δήμου,
  • την ενημέρωση των τοπικών και θεσμικών παραγόντων του Νομού Κορινθίας,
  • την συνάντηση και ενημέρωση με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε).

Ο κ. Σταματόπουλος επί τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά και το ερώτημα είναι καθαρό: «ΓΙΑΤΙ;»

«Δεν μου προξενεί καμία έκπληξη η αδιαφορία του κ. Σταματόπουλου», αναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επόμενη Μέρα»,  Δημήτρης Πιστεύος: «Μου προξενεί, όμως, μεγάλη αγωνία. Άλλωστε στην τοπική κοινωνία του δήμου μας είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η διοίκηση από τη μεριά του. Όλα αυτά, όμως θα είναι παρελθόν την επόμενη μέρα των εκλογών, γιατί εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υλοποιηθούν τα αποτελέσματα αυτής της αδιαφορίας», τονίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επόμενη Μέρα» Δημήτρης Πιστεύος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζήτησε την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων διοίκησης (Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, Επιτροπές Διαβούλευσης, Τοπικά Συμβούλια κ.λπ), για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Ήδη, φορείς όπως τα Δασαρχεία Ξυλοκάστρου και Κορίνθου, ή η Διεύθυνση Δασών Κορινθίας έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά. Παρά ταύτα ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετέθεσαν το θέμα στις καλένδες κάποιου επόμενου δημοτικού συμβουλίου, όποτε κι αν γίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad