Ανδρουλάκης: Oι 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ανδρουλάκης: Oι 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 


Οι 10 βασικές θέσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και περιέγραψε στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ,  ο αρχηγός του κόμματος είναι οι εξής:

1. Τριετής απαλλαγή από τον φόρο πραγματοποιούμενων κερδών, κίνητρο για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχημάτων (με συνεργασίες και  δικτυώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και την ανάπτυξη αλυσίδων αξίας. Ώστε να μπορούν να προχωρήσουν ευκολότερα σε εξειδίκευση, τεχνολογικό μετασχηματισμό και να αναζητήσουν νέες αγορές, να έχουν βελτιωμένη πρόσβαση σε χρηματοδοτικές πηγές. Είναι επιτακτική η ανάγκη να προωθηθούν οι διατομεακές συνεργασίες, όπως είναι η σύνδεση του Τουρισμού ,με την αγροτική παραγωγή και την βιομηχανία, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

2. Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, για επενδύσεις μικρομεσαίων στην καινοτομία, την ενεργειακή προσαρμογή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στροφή της Αναπτυξιακής Τράπεζας στη χρηματοδότηση των επενδύσεων της μικρομεσαίας επιχείρησης. Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την μετεγκατάσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε βιοτεχνικά πάρκα κλπ

3. Δημιουργία κέντρων ανάπτυξης προϊόντων στις Περιφέρειες ,για παροχή τεχνικής βοήθειας στον σχεδιασμό, τυποποίηση, ανάπτυξη νέων προϊόντων και δικτύων διανομής τους. Δημιουργία ψηφιακών κόμβων για εκπαίδευση -κατάρτιση και πιλοτική χρήση νέων τεχνολογιών. Ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση επιχειρήσεων χαμηλής και μέσης έντασης τεχνολογίας. Η θέσπιση κουπονιών τεχνολογίας για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα διευκολύνει την ψηφιακή μετάβαση.

4. Για τα σωρευμένα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία, πραγματικές ρυθμίσεις σε 120 δόσεις, με κούρεμα 30% για τους συνεπείς. Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας για δημιουργία μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανή αφερεγγυότητα και επισήμανση της ανάγκης άμεσης αντίδρασης μέσω των Επιμελητηρίων.

5. Δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας, με προστασία της πρώτης κατοικίας , σε αυτούς που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.  Επαναφορά του νόμου ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια και κανόνες για την λειτουργία των funds, ώστε να τεθεί τέλος στις εκβιαστικές πρακτικές.

6. Κίνητρα για νέες προσλήψεις νέου προσωπικού με πλήρη απασχόληση, με επιδότηση επί τέσσερα έτη των εργοδοτικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση.

7. Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

8. Να ασκήσουμε πίεση στις Τράπεζες για την μείωση των προμηθειών τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα στο e-banking κλπ, ώστε να μειωθεί το κόστος για τις ΜμΕ.

9. Να δοθούν κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας στις μικρές  επιχειρήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η πράσινη μετάβαση και η μείωση του κόστους παραγωγής.

10. Αποκατάσταση της αυτοτελούς εκπροσώπησης της ΓΣΕΒΕΕ στα όργανα διοίκησης και ελέγχου οργανισμών που σχετίζονται με ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα (ΕΦΚΑ, Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad