Δήμος Κορινθίων: Τα ερωτήματα που προκύπτουν για το νερό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Δήμος Κορινθίων: Τα ερωτήματα που προκύπτουν για το νερό


  

Το νερό αναμφίβολα είναι ένα θέμα που “πονάει” και ειδικά την Κόρινθο. Πριν από μόλις λίγα 24ωρα η πόλη και γύρω περιοχές έμειναν χωρίς νερό για πολλές ώρες, μέσα σε ανυπόφορο καύσωνα.

 Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, μίλησε για βλάβη που δημιουργήθηκε στον αγωγό ύδρευσης από την Στυμφαλία, στις άμεσες ενέργειες τις ΔΕΥΑΚ για τον εντοπισμό και την αποκατάστασή της και για την απόφαση του να μην γίνει πρόσμιξη με νερό γεωτρήσεων. Βέβαια εδώ δημιουργείται εύλογα ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο θέτουν καθημερινά οι πολίτες στα social media. Πώς γίνεται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 ο δήμος Κορινθίων να προχώρησε σε πρόσμιξη νερού Στυμφαλίας με νερό γεωτρήσεων χωρίς αυτό να χάνει την πόσιμη ιδιότητά του (λόγω μικρής πρόσμιξης είχε πει τότε ο κ. Νανόπουλος) και λίγους μήνες αργότερα να επιλέγεται η μη πρόσμιξη με νερό γεωτρήσεων ώστε το νερό να παραμείνει απολύτως καθαρό και πόσιμο; Η αλήθεια είναι πως ειδικοί επί του θέματος δεν είμαστε – και δεν θα μπορούσαμε άλλωστε – όπως δεν είναι και πολίτες. Επειδή αναφερόμαστε σε ένα άκρως σοβαρό θέμα, όμως, οι απαντήσεις πρέπει να είναι σαφείς. Τι άλλαξε από το Νοέμβριο του 2022 μέχρι τον Ιούλιο του 2023;

 

ΔΕΥΑ Κορίνθου: Ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων από τη Δευτέρα 21/11


Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κορινθίων τόνισε ότι από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης υπολογιζόταν να αποκατασταθεί η βλάβη και να συνεχιστεί η ροή νερού από τη Στυμφαλία. Στην πράξη το νερό στις βρύσες επανήλθε – στο μεγαλύτερο μέρος του – αργά τη νύχτα ή και την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να πιει νερό, να κάνει μπάνιο, ούτε καν να πάει στην τουαλέτα. Και όλα αυτά με υψηλότατες θερμοκρασίες. Αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, την κατάσταση την οποία βίωσαν οι δημότες.

Ακόμα και σήμερα η πίεση δεν είναι υψηλή σε διάφορες περιοχές του δήμου, ενώ οι διακοπές νερού είναι συχνό φαινόμενο και χωρίς την ύπαρξη βλάβης σε περιοχές όπως τα Εξαμίλια.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος, κάλεσε τους δημότες να περιορίσουν τη χρήση του νερού μόνο στην απολύτως απαραίτητη οικιακή χρήση. Μα, ούτε γι’αυτή δεν υπήρχε νερό την Τρίτη.

Η έλλειψη νερού και τα προβλήματα στη Στυμφαλία είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τα επόμενα χρόνια θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα, τα οποία απαιτούν προσεκτικές κινήσεις, λύσεις και όχι “κουκούλωμα” και οξυγόνο στον ασθενή. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής έγκειται στο γεγονός πως με όσα αναφέραμε παραπάνω χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κανείς δεν μπορεί να “φορτώσει” όλο το μερίδιο σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή, καθώς μιλάμε για ένα πρόβλημα το οποίο αφορά όλη την Κορινθία (και όχι μόνο). Είναι απόλυτα λογικό, ωστόσο, οι πολίτες να ζητούν ειλικρινείς απαντήσεις από τον κ. Νανόπουλο και τη δημοτική αρχή.

Aντώνης Σουκαράς
klife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad