Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή η ημερίδα για το νερό που διοργάνωσε η "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή η ημερίδα για το νερό που διοργάνωσε η "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

 



Πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου εν μέσω καύσωνα, Ημερίδα για την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Κορινθία και τον ρόλο των ΟΤΑ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
 
Μια σημαντική εκδήλωση διοργάνωσε την Τετάρτη 19 Ιουλίου,  Κορίνθου, η δημοτική παράταξη  ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ο υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης.
Η Ημερίδα αφορούσε στην Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Κορινθία και τον ρόλο των ΟΤΑ.
Ομιλητές ήταν  ο Καθηγητής Υδρογεωλογίας του ΑΠΘ Κώστας Βουδούρης και ο αγρότης Γιάννης Καραγιάννης.
Χαιρετισμό και εισήγηση σχετικά με προτάσεις έργων και δράσεων έκανε  ο υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων  Νίκος Σταυρέλης .
 

 
 
Ο κος Βουδούρης τόνισε πως η λύση για την έλλειψη νερού στην Κορινθία μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού για την άρδευση ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμες ποσότητες για την ύδρευση. 

Αρνητικός στάθηκε στη λύση της αφαλάτωσης λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας. 

Πάνω σε αυτό έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Νίκου Σταυρέλη, ο οποίος σημείωσε πως η ΔΕΥΑ Κορίνθου έχει πάρει απόφαση για ενοικίαση δύο μηχανημάτων με προϋπολογισμό 500 χιλιαδες έκαστο που θα τοποθετηθούν σε δύο σημεία: το ένα στην δημοτικη ενότητα Άσσου Λεχαίου (στο mare west) και το άλλο στη δημοτική ενότητα Σαρωνικού (Λατομείο Πάτερη). Οι μονάδες αυτές θα επεξεργάζονται νερό γεωτρήσεων που είναι, όμως, υφάλμυρο και θα μπορούν να το αποδίδουν ως πόσιμο.

Ο κ. Σταυρέλης συμφώνησε με την άποψη του καθηγητή για το υψηλό κόστος της αφαλάτωσης σημειώνοντας πως μπορεί το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα να καλύπτει το κόστος κατασκευής της μονάδας, όμως το κόστος διαχείρισης της μονάδας θα είναι αρκετά υψηλό και θα φτάνει τα 4-5 ευρώ ανά κυβικό.  


 

Δεσμεύσεις Σταυρέλη

 Ο υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων δεσμεύτηκε για τρία πράγματα:

1.  Για την κατασκευή δύο νέων δίδυμων δεξαμενών χωρητικότητας 20-30 χιλιάδων κυβικών, προκειμένου να μην παρατηρηθεί ξανά το πρόβλημα να μένει η πόλη χωρίς νερό εξ αιτίας των βλαβών στο δίκτυο. Αυτό θα γίνει σε κάθε περίπτωση ακόμα και από πόρους του δήμου.

2. Να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή νέου δικτύου από την Στυμφαλία στην Κόρινθο

3. Να ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης όλου του δικτύου στην Δ.Ε. Άσσου – Λεχαίου με την σύνδεση του νέου δικτύου με τις 720 νέες παροχές ή τις 340 που αντικατέστησαν τα παλιά δίκτυα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad