Βγήκαν απο τα μπαούλα οι σκελετοί της ήττας: Από τις “σαβούρες” στα “βαρίδια” ! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Βγήκαν απο τα μπαούλα οι σκελετοί της ήττας: Από τις “σαβούρες” στα “βαρίδια” !

 


“Άφησα τα βαρίδια να φύγουν από δίπλα μου” είπε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος στους πρώην συνεργάτες του, που αποχώρησαν και προσχώρησαν στην παράταξη του Νίκου Σταυρέλη.

Και  θύμισαν αυτά τα λόγια της απαξίωσης τον πρώην δήμαρχο, Αλέξανδρο Πνευματικό,  που μιλούσε για τους πρώην συνεργάτες του με τα χειρότερα λόγια. “Πέταξα την σαβούρα” είχε πει μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,για συνεργάτες που τον ακολούθησαν πιστά για χρόνια, επειδή ο ίδιος δεν ήξερε πότε θα έπρεπε να αποχωρήσει. Ο κ. Πνευματικός έχασε τις εκλογές.

Σήμερα ακούμε τον Βασίλη Νανόπουλο να μας λέει πως αυτοί που έφυγαν δεν ήταν ποτέ μαζί του.

“Ήθελα την ψήφο τους ήθελαν τις θέσεις” είπε στην συνέντευξη εξηγώντας πως δέχτηκε την συνεργασία γιατί δεν είχε πλειοψηφία και πως εκείνοι πήραν τον μισθό..

Να θυμίσουμε βέβαια ότι δεν ειπώθηκε αυτό τότε έτσι, στυγνά όπως σήμερα θέλει να το λέει ο δήμαρχος,  αλλά διατυπώθηκε πως οι δυο παρατάξεις “έσονται εις σάρκαν μίαν” και πως βάση προγραμματικής συμφωνίας  η “Δύναμη Εξέλιξης” του Πελοπίδα Καλλίρη ενσωματώθηκε στην ” Συμμαχία Πολιτών”. Δημιουργήθηκε ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.Πεδίο δόξης λαμπρό για έναν νέο δήμαρχο να διευρυνθεί και να κυριαρχήσει.

Τρία χρόνια πέρασαν από τους “διθυράμβους” που γράφτηκαν.

Τρία χρόνια η δημοτική αρχή Νανόπουλου  με αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα υβρίζει, διοίκησε. 

Εάν αυτά τα τρία χρόνια παρατήρησε πως μπήκαν “τρωκτικά στο δήμο” θα έπρεπε τότε να το είχε καταγγείλει.

Θα έπρεπε πολύ πιο νωρίς να τους είχε “αλλάξει”. Καθήκον του δημάρχου είναι να προστατεύσει τους συμπολίτες του, όχι να κρατήσει τις ισορροπίες.

Εάν λοιπόν κάποιοι εκβίαζαν το δήμαρχο Κορινθίων, όπως λέει, επιδιώκοντας το “ίδιον όφελός “ ήδη ο Βασίλης Νανόπουλος εκτίθεται ανεπανόρθωτα που τους άφησε να διοικήσουν.

Αλλά φυσικά και η ιστορία δεν είναι έτσι.

Το αφήγημα των “λεηλατητών” , των “βαριδιών”, δημιουργήθηκε μόλις  έκλεισαν την πόρτα του Δημοτικού Μεγάρου τα σημαντικότερα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Όπως και το 2019 .

Είναι η άκρατη αλαζονεία  των επικεφαλής και η καμία διάθεση αυτοκριτικής.

Δεν έχει ξανασυμβεί όμως στα δημοτικά χρονικά της Κορίνθου να έχουν εγκαταλείψει δήμαρχο πρώτης τετραετίας σχεδόν όλοι του οι συνεργάτες. 

Φτάσαμε πλέον στο σημείο  κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που τάσσεται στο πλευρό του Νίκου Σταυρέλη να κατηγορείται πως  επιδιώκει το “ίδιον όφελος”. 

Στην Πνοή Δημιουργίας έχει συγκεντρωθεί μια πλειάδα έμπειρων και γνωστών αυτοδιοικητικών στελεχών αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που καθημερινά ανακοινώνονται από τον επικεφαλής. Και είναι πολύ περισσότεροι όλοι αυτοί.

Το να ισχυρίζεται ο κ. δήμαρχος  πως η άλλη πλευρά (του Νίκου Σταυρέλη) έχει συγκεντρώσει αυτούς που επιδιώκουν το “ίδιον όφελος” από το δήμο, αποτελεί ύβρη για τους νέους ανθρώπους.

Είναι ένδειξη ήττας!

Και επειδή οι έμπειροι μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, εμείς δεν θα αφήσουμε τους νέους που θέλησαν να ασχοληθούν με τα κοινά να απαξιώνονται έτσι επειδή διάλεξαν “λάθος στρατόπεδο”!

 

Τζένη Σουκαρά
jennysworld.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad