Πάμε στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή βροχή των Περσείδων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Πάμε στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή βροχή των Περσείδων

 


Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, το μεγάλο ραντεβού με την εντυπωσιακή βροχή διαττόντων, τις Περσείδες, στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου!

Η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου αναφέρει ακόμη στην πρόσκλησή της: “Θα έχουμε την τιμή, να είναι μαζί μας ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κος Κωνσταντίνος Νεκτάριος Γουργουλιάτος, εταίρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, μέλος της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Με αφορμή την παρατήρηση των εντυπωσιακών Περσείδων, θα πλοηγηθούμε μαζί του σε ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα ξεκινήσει από την Κοσμική μας γειτονιά, το Ηλιακό Σύστημα, θα ταξιδέψει στις σπείρες του Γαλαξία μας και θα φτάσει έως τον Κοσμολογικό ορίζοντα. Θα ακολουθήσουμε την πορεία της ανθρώπινης σκέψης και θα διαπιστώσουμε πως οι μεγάλες αλλαγές στην κατανόηση του Σύμπαντος συνδέονται με τα άλματα της τεχνολογίας.

Πάρτε μαζί σας ένα ελαφρύ μπουφάν και ελάτε να μάθουμε, πώς μπορούμε από την παρατήρηση του σκοτεινού ουρανού να απαντήσουμε θεμελιώδη ερωτήματα για τη φύση του Σύμπαντος;

O Κωνσταντίνος Νεκτάριος Γουργουλιάτος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έλαβε πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου και έλαβε και την υποτροφία Ισαάκ Νεύτωνα για Σπουδές στην Αστρονομία και τη Βαρύτητα. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Durham (Ηνωμένο Βασίλειο) και ως Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Purdue (ΗΠΑ), McGill (Καναδάς) και Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο). Έχει συγγράψει περισσότερες από 50 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι εταίρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, μέλος της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρείας και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας. Η έρευνά του εστιάζει στο πεδίο της Θεωρητικής και Υπολογιστικής Αστροφυσικής και επικεντρώνεται στην αστροφυσική των αστέρων νετρονίων, στους αστροφυσικούς πίδακες και στον ρόλο των μαγνητικών πεδίων σε αστροφυσικά περιβάλλοντα.  


– ΟΜΑΔΑ  ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
– ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

– ΚΕ.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad