Απινιδωτές τοποθετημένοι σε χώρους του δήμου Κορινθίων & εκπαίδευση δημοτών για τη χρήση τους - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Απινιδωτές τοποθετημένοι σε χώρους του δήμου Κορινθίων & εκπαίδευση δημοτών για τη χρήση τους

 


Παρότι οι πρόοδοι στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα συνεχίζουν να αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή ,αυτή παραμένει βασική αιτία θανάτου ! Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν με μικρή η καθόλου προειδοποίηση από ένα σύνδρομο που ονομάζεται αιφνίδιος καρδιακός θάνατος. Το συχνότερο αίτιο της καρδιακής ανακοπής είναι μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού που ονομάζεται κοιλιακή μαρμαρυγή. Η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι επικίνδυνη επειδή διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και σε άλλα ζωτικά όργανα. Η ΚΑΡΠΑ είναι ένα “κομβικό σημείο” της αλυσίδας επιβίωσης. Η αλυσίδα επιβίωσης είναι μια σειρά από δράσεις που όταν γίνουν σωστά αυξάνουν την πιθανότητα επιβίωσης του ασθενή που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή. Η ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικη αναζωογόνηση) παρέχει προσωρινά τεχνητές αναπνοές και κυκλοφορία του αίματος.
ΟΜΩΣ Ο ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΗΨΕΙ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ.
Ο ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ (AED) είναι μια φορητή συσκευή που χρησιμοποιείται για να χορηγεί ηλεκτρική εκκένωση (απινιδωση) στην καρδιά με σκοπό να αποκαταστήσει τον φυσιολογικό της ρυθμό. Η πρώιμη απινιδωση είναι το κλειδί για να επιβιώσει κάποιος από μια καρδιακή ανακοπή!
ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι στο δήμο Κορινθίων σε κοινόχρηστους χώρους η σε χώρους που είναι άμεσα προσβάσιμοι όλο το 24ωρο όπως πχ.το αστυνομικό τμήμα ή η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Η εκπαίδευση όσων περισσοτέρων πολιτών της Κορίνθου στη χρήση τους θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!
Βαγγέλης Τσιουγγαρής
Διασώστης ΕΚΑΒ
Υποψήφιος τοπικού συμβουλίου Κορίνθου
ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad