Ξεκίνησαν οι φάπες στη ΝΔ | Πράξη δεύτερη : Αυτομαστίγωμα Αυγενάκη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ξεκίνησαν οι φάπες στη ΝΔ | Πράξη δεύτερη : Αυτομαστίγωμα Αυγενάκη




Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν 10 μέρες, στη Νέα Δημοκρατία ξεκινά η αποκαθήλωση των βιαστικών και όσων προσπάθησαν με όχημα τις εκλογές στους Δήμους να δημιουργήσουν εσωκομματικά βιλαέτια.

Τα αδειάσματα που θα ακολουθήσουν σύντομα θα ακουστούν με γδούπο και οι πρωταγωνιστές θα κληθούν να δοκιμάσουν τα όρια της αξιοπρέπειας τους.

Θα υπάρξουν εκείνοι που θα τα κάνουν λάστιχο και εκείνοι που θα κρατήσουν ένα ελάχιστο επίπεδο και θα υποστηρίξουν τα ίδια τους τα λεγόμενα.

Την πρώτη οδό φαίνεται να διαλέγει ο Αυγενάκης που στις 21 Μαρτίου υπέγραψε κείμενο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα ίσως και παρασυρμένος από διάφορους παράγοντες που θόλωσαν την κρίση και το ρόλο του ως Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Τη ζημιά όμως την έχει κάνει ήδη και έχουμε την αίσθηση ότι πολύ γρήγορα θα κατανοήσει ότι δεν μπορεί να σταθεί μετά από αυτή την επιστολή.

Ας τα κάνουμε όμως πρώτα λίγο λιανά.

Μπορεί γύρω γύρω να διακινούνται διάφορες δημοσκοπήσεις που για τις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές Εκλογές δείχνουν τη ΝΔ να έχει διαφορά από 10 μονάδες και πάνω, αλλά οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν άλλα πράγματα. Επίσης, το μπαρούτι που έβαλε κυρίως ο Άδωνις με τη συνδρομή και ανοχή του Αυγενάκη σε πολλούς δήμους της χώρας δεν θα μπορούσε να μη δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα. Η φωτιά έφτασε μέχρι την πόρτα του Αυγενάκη και προέκυψε η επιστολή ...



Όπως μεταδίδει το Cretalive.gr :


Ένα έγγραφο - οδικό χάρτη για τις ευρωεκλογές που απέστειλε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης προς τις κομματικές της οργανώσεις, δείχνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πώς θα πορευτεί το κόμμα και κυρίως αποτελεί έναν πλοηγό σε «προβληματικές» περιοχές, όπου η ΝΔ έχει διχασμένη έκφραση με άνω του ενός δημοτικά ψηφοδέλτια!

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει το cretalive, κάνει λόγο για την προτεραιότητα στην ευρωκάλπη για τη ΝΔ, αλλά και την ενίσχυση των υποψηφίων που κατέρχονται στις περιφερειακές εκλογές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη δε μάχη των δημοτικών εκλογών (ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου) επισημαίνει πως «δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξη μας, θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν ως αναφορά το χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές».

Με δυο λόγια, δηλαδή, ο γραμματέας του κόμματος, ουσιαστικά, παίρνει αποστάσεις από στηρίξεις και χρίσματα, όταν υπάρχουν υποψήφιοι του κόμματος σε περισσότερα του ενός δημοτικά ψηφοδέλτια (όπως γίνεται στο Ηράκλειο) καλώντας κατ'ουσίαν τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου να πάρει αποστάσεις!


-------------------------------------------------------------------------


Εδώ στο Diogenis-press σας είχαμε πει πολύ νωρίς ότι προτεραιότητες του Μητσοτάκη ήταν δύο :

1. Οι Περιφέρειες

2. Οι Ευρωεκλογές


Μετά τις αλχημείες Άδωνι - Αυγενάκη τα μηνύματα που έφτασαν στο Μοσχάτο από διάφορους υποψηφίους - μέλη της ΝΔ αλλά κυρίως από τον απλό κόσμο ήταν ενδεικτικά. Έπεσε το μπινελίκι της αρκούδας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απείλησαν ακόμα και με οικειοθελή διαγραφή τους από το κόμμα. Διπλό χτύπημα δηλαδή για τη ΝΔ μιας και οι κάρτες αποτελούν μια οικονομική αιμοδοσία των μελών.


Σε πολλές περιοχές όπως έγινε στην Κόρινθο αλλά και στο Μαρούσι οι παρεμβάσεις Άδωνι - Αυγενάκη ήταν τόσο άκομψες που έφεραν χτύπημα σε ανθρώπους της ΝΔ που ουδέποτε είχαν δώσει δικαιώματα ή είχαν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους. Το ότι αναγκάστηκαν μετριοπαθείς άνθρωποι να σηκώσουν τα τηλέφωνα και να λούσουν όποιον σήκωνε το ακουστικό στο Μοσχάτο δημιούργησε πανικό και έκπληξη στα Κεντρικά της ΝΔ σε πρώτη φάση. Σιγά σιγά όμως το κουβάρι ξετυλίχτηκε και αποκαλύφθηκε όλο το παιχνίδι που παιζόταν.

Να αναφέρουμε ότι ακόμα και στη Γλυφάδα που η κυριαρχία του Παπανικολάου ήταν αναμφισβήτητη, οι γνωστοί πλέον κύκλοι έβαλαν το χεράκι τους και αποδείχτηκε ότι βρίσκονταν πίσω από δημοσιεύματα που έθεταν υπό αίρεση τη στήριξη της ΝΔ στον Παπανικολάου. Με τον Παπανικολάου όμως δεν παίζεις και πολύ γρήγορα το πράγμα μαζεύτηκε παράλληλα με την αποκάλυψη του ποιοι έκαναν το παιχνίδι πίσω διάφορα γελοία κείμενα.

Αν προλαβαίνει το όλο ζήτημα να μαζευτεί σε όλη τη χώρα ή όχι το ξέρουν μόνο στο Μοσχάτο όπου παίρνουν τις κυλιόμενες μετρήσεις και θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Μετά το δημόσιο άδειασμα του Μεϊμαράκη στον Άδωνι, αυτή είναι η δεύτερη πράξη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ο χρόνος. Αν θα είναι δηλαδή πριν ή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σίγουρα θα είναι πριν τις Εθνικές Εκλογές λένε οι δικές μας πληροφορίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το έχουν όμως εκείνοι που παρασύρθηκαν και δεν έχουν είτε την ευκαμψία του Αυγενάκη, είτε τη γενικότερη καλή μαρτυρία προς το γραφείο του Κυριάκου, είτε εκείνοι που πίστεψαν πως ξαφνικά διάφοροι μεγαλοπαράγοντες έγιναν φίλοι τους από εκεί που τρώγονταν σαν τα σκυλιά. Το ίδιο ισχύει και για ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις κομματικές σταθερές τους και πίστεψαν πως ξαφνικά έγιναν τα αγαπημένα παιδιά του περιβάλλοντος του Μητσοτάκη.


Αν για κάποιους από αυτούς η αφέλεια αποτελεί ένα κάποιο άλλοθι, για άλλους η αφέλεια ήταν απλώς ένα μοιραίο λάθος. Γιατί και ήξεραν και την εμπειρία είχαν. Ορισμένα πράγματα στη ΝΔ είναι απαράβατοι κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς. Δεν γίνεται να είσαι επί δεκαετίες σε ένα άρμα και ξαφνικά να πιστεύεις ότι μεταπήδησες σε κάποιο άλλο και όλα καλά. Ορισμένα άρματα στη ΝΔ είναι πολύ περιορισμένων θέσεων και οι όποιες άδειες θέσεις συνήθως αφήνονται εσκεμμένα άδειες και είναι γεμάτες μπανανόφλουδες.


Παρακολουθούμε τη συνέχεια και θα σας ενημερώσουμε.



Diogenis-press


ΚΡΖ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad