Αναγκαία η ίδρυση του Παρατηρητηρίου ελαιολάδου στην Καλαμάτα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Αναγκαία η ίδρυση του Παρατηρητηρίου ελαιολάδου στην Καλαμάτα


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των φοιτητών Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στην Καλαμάτα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, παρουσίασε πρόταση – την οποία είχε καταθέσει ήδη το 2016 στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου μαζί με τους καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γεώργιο Ζακυνθινό και Θεόδωρο Βαρζάκα– για την ανάγκη ίδρυσης Παρατηρητηρίου Ποιότητας Ελιάς και Ελαιολάδου στη Μεσσηνία.

«Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι πως η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στους φοιτητές της Σχολής, κάτι που, αν μη τι άλλο, στις εποχές που διανύουμε αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η νέα γενιά αφυπνίζεται», σημείωσε ο κ. Πάζιος και συμπλήρωσε: «Το παρατηρητήριο έχει στόχο την παροχή ανοιχτών δεδομένων μέσω συνεχών μετρήσεων σε όλο τον νομό, αλλά και εκθέσεων σχετικά με αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας της ελιάς και του ελαιολάδου».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τόνισε την ανάγκη ίδρυσης του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Ελιάς και Ελαιολάδου, στο πλαίσιο της κατοχύρωσης και ανάδειξης ιδιαίτερα των χαρακτηριστικών του ΠΟΠ, το οποίο πρέπει να προκαλέσει τη μόχλευση πόρων και ανθρώπινου κεφαλαίου της περιοχής, ώστε αρχικά να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και, στη συνέχεια, να διασφαλίσει την αυτοχρηματοδότησή του. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι ομιλίες των καθηγητών Δ. Πετρόπουλου, Γ. Ζακυνθινού και Β. Δημόπουλου.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad